Translate this page

Καλώς ορίσατε στην "ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ"

Σας ευχόμαστε να έχετε μια ευχάριστη περιήγηση στο blog μας.
Τό Πρώτο Αδέσμευτο Καί Ανεξάρτητο Ελληνικό Blog Πού Διαβάζεται Σέ 151 Χώρες
Όλες η Ειδήσεις Σέ Μιά Σελίδα

Welcome to the "GATE OF INFORMATION"


We hope you enjoy browsing our blog.
The first non-alignment and independent Greek Blog read in 151 countries
All the news on a page


Εσύ έγινες fun της σελίδας μας στο Facebook;

Εσύ έγινες fun της σελίδας μας στο Facebook;
Εσύ έγινες fun της σελίδας μας στο Facebook;


powered by Agones.gr -


Related Posts with Thumbnails

Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010

«Πηδάει πρώτος απ’ το καράβι»

Θετικά και (κυρίως) αρνητικά είναι τα σχόλια σήμερα του αθλητικού Τύπου για την απόφαση του Ντούσαν Μπάγεβιτς να παραιτηθεί από την...
 ΑΕΚ.
Υπάρχει η άποψη που αναφέρει ότι «πώς άντεξε τόσο καιρό;» ή πως «ο Ντούσαν έφυγε σαν μάγκας», αλλά και η άλλη πλευρά του νομίσματος που αναφέρει ότι ο «Ντούσκο έφυγε απόλυτα αποτυχημένος»!

«Πώς άντεξε τόσο καιρό;»

Χρήστος Σωτηρακόπουλος («SportDay»): «Αν και στη ζωή δεν πρέπει να λες ποτέ τη λέξη «ποτέ», μάλλον η χθεσινή βραδιά σημειολογικά μένει στην ιστορία ως το τέλος της σχέσης του Ντούσαν Μπάγεβιτς με την ΑΕΚ. (…). Όλοι οι έρωτες λένε πως πάνε κάποια στιγμή στον παράδεισο, αφού πρώτα βιώσουν ένα πέρασμα από την κόλαση. Στην περίπτωση του Μπάγεβιτς με τους οπαδούς της ΑΕΚ, όμως, αυτή η κάποτε παθολογική αγάπη δεν βρήκε ποτέ τον τρόπο να φύγει από τα έγκατα του κόσμου και να βγει ξανά στην επιφάνεια. Με τη φυγή του έπαψε να δίνει άλλοθι σε όλους (…). Όσο για τον ίδιο τον Ντούσκο, το ερώτημα παραμένει όχι γιατί έφυγε τελικά με το ημερολόγιο να δείχνει Σεπτέμβριο, αλλά με το πώς άντεξε τόσο καιρό. Επίσης, προσωπικά απορώ πραγματικά γιατί μπήκε στην ψυχοφθόρο διαδικασία να επιστρέψει ξανά και ξανά σε ένα μέρος και σε μια ομάδα που κάποτε αγαπήθηκε παράφορα σαν θεός. Μόνο που τελικά στις μεγάλες αγάπες η λογική σηκώνει τα χέρια ψηλά. Παρ’ ό,τι ακόμα και ο εγωισμός έχει κάποια όρια, υπάρχουν πράγματα που μόνο όποιος το έχει βιώσει μπορεί να δώσει απαντήσεις!».

«Απέτυχε παταγωδώς!»

Γιώργος Κουτσογιαννέλης («SportDay»): «(…) Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς παραιτήθηκε χθες και φεύγει χαμένος (όχι αδικημένος). Ήθελε πολύ ένα καλό φινάλε στην ΑΕΚ για την υστεροφημία του και καλή σεζόν-απάντηση φέτος, για να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από την περυσινή. Πολλοί φίλοι του «Δικεφάλου» θα πεθάνουν με την πεποίθηση ότι ο Ντούσκο δεν έφτιαξε ποτέ για κάτι, αλλά ο Ντούσκο είναι προπονητής και οι προπονητές κάνουν λάθη, όπως ακριβώς κάνουν οι προπονητές, οι διαιτητές, οι διοικούντες. Κι αν σκεφτούμε ότι η πρόοδος ήταν εντυπωσιακά μικρή για το διάστημα που δούλεψε, προφανώς και τα πήγε κάκιστα! Χθες αποφάσισε να πατήσει φρένο στον κατήφορο. Μη βιαστεί να σκεφτεί κανείς ότι έκανε ηρωική έξοδο πριν τον… παραιτήσουν (…). Ο Μπάγεβιτς δεν πέτυχε στην ΑΕΚ, άρα δεν είναι άστοχο να πούμε ότι απέτυχε! Απέτυχε παταγωδώς πέρυσι, απέτυχε και φέτος, διότι δεν έβαλε στο πρωτάθλημα μια ομάδα που θα είχε αντιμετωπίσει της περσινές αδυναμίες της. Και οι δικαιολογίες στέρεψαν…».

«Ηρωική έξοδος»

Γιώργος Κοσμάς «(Εξέδρα»): «(…) Η άτακτη φυγή του Ντούσαν Μπάγεβιτς δεν είναι πράξη υπευθυνότητας. Η ηρωική έξοδος που επιχείρησε χθες δεν συνιστά ανάληψη ευθύνης εκ μέρους του για την αγωνιστική παρακμή στην οποία οδήγησε την ΑΕΚ σ’ αυτά τα δύο χρόνια που καθόταν στον πάγκο της. Παραιτούμενος σε τούτη τη χρονική συγκυρία, δίνει την εντύπωση ότι πηδάει πρώτος από ένα καράβι που εκείνος κατασκεύασε και στελέχωσε και το οποίο νομίζει πως βυθίζεται! (…) Η άρον άρον αποχώρηση παραπέμπει σε Καραμανλή. Ο μεν Μπάγεβιτς έφυγε τρέχοντας βλέποντας ότι έχει οδηγήσει την ΑΕΚ σε αγωνιστική χρεοκοπία, ο δε τέως πρωθυπουργός έπραξε το ίδιο όταν διαπίστωσε ότι είχε φτάσει τη χώρα στα πρόθυρα της πτώχευσης. (…) Αμφότεροι δημιούργησαν και άφησαν χάος! (…) Και το να ρίχνει το φταίξιμο στους ποδοσφαιριστές δεν τον τιμά. (…) Το γεγονός ότι ο Μπάγεβιτς πήρε το καπελάκι του και… εξαφανίστηκε, μέσα στην καταιγίδα, μαρτυρεί πως ουσιαστικά δεν πίστεψε ποτέ στην ομάδα».

«Έφυγε απόλυτα αποτυχημένος»

Γιώργος Τσακίρης («Εξέδρα»): «Η αναγνώριση των λαθών του Ντούσαν Μπάγεβιτς από τον ίδιο ήρθε με την παραίτησή του. (…) Το ζήτημα που τίθεται είναι κατά πόσο ο επόμενος προπονητής θα μπορεί να φέρει στα ίσα της μία τόσο άθλια ομάδα όπως αυτή που δημιούργησε ο Σέρβος προπονητής στα χρόνια της δεύτερης επιστροφής. Η δήλωση του Σκόκο και η νηφαλιότητα που υπήρχε στα αποδυτήρια μετά την ανακοίνωση της παραίτησης από τον 62χρονο τεχνικό αποδεικνύουν ότι οι ποδοσφαιριστές κάθε άλλο παρά επηρεάστηκαν αρνητικά! Η ουσία είναι ότι το ‘έγκλημα’ έγινε και αυτό δεν αλλάζει εύκολα. Η ομάδα που βλέπαμε επί ημερών Μπάγεβιτς ήταν ένα έκτρωμα. Ο Σέρβος έκανε την Ένωση να είναι η χαρά του αντιπάλου και αυτό θα είναι το βάρος που θα κουβαλάει. (…) Έφτιαξε μία ομάδα που ήταν στο δρόμο προς την αποτυχία ξανά από τον Οκτώβριο. Έτσι έγινε πέρυσι, έτσι έγινε και φέτος. (…) Ο Μπάγεβιτς έφυγε απόλυτα αποτυχημένος».

«Έφυγε σαν μάγκας!»

Γ. Σηφάκης («Ώρα»): «Ίσως έτσι να είναι καλύτερα. Από χθες πολλοί νιώθουν ανακουφισμένοι. Δεν ξέρουν, όμως, ότι τώρα αρχίζουν τα δύσκολα για αυτούς. Τώρα που στον πάγκο της ΑΕΚ δεν υπάρχει ο ‘τεράστιος’ Μπάγεβιτς. Δεν υπάρχει ο Ντούσκο, που είναι αλήθεια ότι δεν ταίριαζε με αυτή την ΑΕΚ. (...) Θεωρώ ότι ο Ντούσκο είχε κι άλλα να προσφέρει στην ΑΕΚ. Όμως, αν παρέμενε θα έκανε περισσότερο κακό παρά καλό. (…) Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς φοράει παντελόνια! Είναι μάγκας και αγαπάει την ΑΕΚ! Το απέδειξε περίτρανα και χθες, μετά το ματς του Βόλου. (…) Κανονικά θα έπρεπε να φύγουν οι περισσότεροι παίκτες. Οι αδιάφοροι και οι μέτριοι. Αλλά αυτό δεν γίνεται. Έφυγε για να αφαιρέσει από όλους το άλλοθι που τους έδινε η παρουσία του στον πάγκο της ΑΕΚ. (…) Τώρα γύρισε η σελίδα και πλέον δικαιολογίες δεν υπάρχουν».

«Φάντασμα και πατερούλης»

Α. Δημάτος («Goal»): «(…) Δεν χρειάστηκε καν να περιμένει τη λήξη του αγώνα με τον Ολυμπιακό Βόλου για να καταλάβει ότι δεν υπάρχει γυρισμός, για να αντιληφθεί ότι κακώς είχε ανεβάσει με τις καλοκαιρινές δηλώσεις του τον πήχη των απαιτήσεων, για να συνειδητοποιήσει ότι δεν εξυπηρετεί σε τίποτα να αποτελεί την ασπίδα σε μία κατάσταση πλήρως αρρωστημένη που δεν οδηγούσε πουθενά. (…) Από τη στιγμή που ο Μπάγεβιτς κατάλαβε ότι η παρουσία του δεν εξυπηρετεί σε τίποτα την ΑΕΚ, δεν είχε κανένα πρόβλημα να την απαλλάξει από την παρουσία του και να διευκολύνει έτσι τον Σταύρο Αδαμίδη, που από μόνος του θα ήταν εξαιρετικά δύσκολο να δρομολογήσει… αναίμακτα τις εξελίξεις χωρίς να μπει σε έναν ανοιχτό πόλεμο υπερμάχων και πολεμίων του Σερβοέλληνα τεχνικού. (…) Αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία είναι ότι η ΑΕΚ καλείται να προχωρήσει είτε χωρίς το άλλοθι του Μπάγεβιτς είτε χωρίς το φάντασμα του Μπαγεβιτς είτε χωρίς τον πατερούλη Μπάγεβιτς, που τα κάνει όλα καλά ή όλα λάθος (…)».