Translate this page

Καλώς ορίσατε στην "ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ"

Σας ευχόμαστε να έχετε μια ευχάριστη περιήγηση στο blog μας.
Τό Πρώτο Αδέσμευτο Καί Ανεξάρτητο Ελληνικό Blog Πού Διαβάζεται Σέ 151 Χώρες
Όλες η Ειδήσεις Σέ Μιά Σελίδα

Welcome to the "GATE OF INFORMATION"


We hope you enjoy browsing our blog.
The first non-alignment and independent Greek Blog read in 151 countries
All the news on a page


Εσύ έγινες fun της σελίδας μας στο Facebook;

Εσύ έγινες fun της σελίδας μας στο Facebook;
Εσύ έγινες fun της σελίδας μας στο Facebook;


powered by Agones.gr -


Related Posts with Thumbnails

Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010

ΜΠΑΖΩΜΑ ΑΙΓΙΑΛΟΥ ΣΤΗ ΝΑΞΟ

Το Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου στις 9 η ώρα το πρωί, έγινε από άγνωστους επιχωμάτωση (κοινώς μπάζωμα) σε μέρος του υγρότοπου στις Ποταμίδες στο... Πυργάκι. Το μπάζωμα έγινε στη δεξιά πλευρά του χωματόδρομου προς τη μεριά της παραλίας, σε περιοχή που έχει χαρακτηριστεί Natura και έχει αποτελέσει πεδίο παρατήρησης και μελέτης της Ορνιθολογικής Εταιρείας αφού συγκεντρώνει πολλά και διαφορετικά υδρόβια πουλιά.

Ευτυχώς κάτοικοι της περιοχής και ευαισθητοποιημένοι παραθεριστές αντιλήφτηκαν την καταστροφή και χάρη στην παρέμβασή τους αποτράπηκε η εκφόρτωση και άλλων φορτηγών με μπάζα –δυστυχώς δεν πρόλαβαν να εμποδίσουν το ένα που άδειασε εκεί.

Βέβαια δεν είναι η πρώτη φορά που έγινε μπάζωμα στο συγκεκριμένο σημείο. Στην αρχή του καλοκαιριού ένα ακόμα φορτηγό άδειασε πάλι το φορτίο του. Αλλά και στην ευρύτερη περιοχή – Καστράκι, Μικρή Βίγλα, Αλυκό, Πυργάκι, Αγιασό- έχουμε τέτοια φαινόμενα, σε ορισμένες μάλιστα περιπτώσεις έγιναν καταγγελίες και από την Περιβαλλοντική Κίνηση. 


Είναι γεγονός ότι τα μπαζώματα στις Αλυκές, όπως αυτή του Προκόπη, και σε υγρότοπους της Νάξου έχουν πάρει εφιαλτικές διαστάσεις τα τελευταία χρόνια, και γίνονται με την ουσιαστική συναίνεση των αρχών. Η πολιτική των τοπικών αρχών να εξυπηρετούν τα μικροσυμφέροντα των μικροϊδιοκτητών και των επιχειρηματιών χωρίς κανένα κριτήριο προστασίας της φύσης αποσκοπεί στη διατήρηση της εκλογικής τους πελατείας.
 
Η κατάσταση έχει φτάσει πια στο απροχώρητο. Οι αρχές δηλώνουν διαρκώς αναρμόδιες με διάφορες προφάσεις (όπως π.χ. ότι δεν έχει χαραχτεί αιγιαλός κλπ), ρίχνουν η μια τις ευθύνες στην άλλη, και τελικά οι αποκαταστάσεις των περιοχών δεν γίνονται ποτέ και η καταστροφή συνεχίζεται.

Στη συγκεκριμένη μάλιστα περίπτωση οι καταστροφείς ισχυρίζονται ότι έχουν πάρει άδεια από τον δήμο! Λες και η φύση και οι βιότοποι είναι τσιφλίκι του κάθε δήμου και μπορεί να τις μπαζώνει χωρίς να είναι υπόλογος σε κανένα!

Φτάνει πια! Όσο πιο γρήγορα καταλάβουμε ότι η φύση και το περιβάλλον είναι το πολυτιμότερο αγαθό και αναγκαία συνθήκη για τη ζωή μας, τόσο το καλύτερο για όλους μας.  

Το Δ.Σ. της
ΠΕ.ΚΙ.Ν.