Translate this page

Καλώς ορίσατε στην "ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ"

Σας ευχόμαστε να έχετε μια ευχάριστη περιήγηση στο blog μας.
Τό Πρώτο Αδέσμευτο Καί Ανεξάρτητο Ελληνικό Blog Πού Διαβάζεται Σέ 151 Χώρες
Όλες η Ειδήσεις Σέ Μιά Σελίδα

Welcome to the "GATE OF INFORMATION"


We hope you enjoy browsing our blog.
The first non-alignment and independent Greek Blog read in 151 countries
All the news on a page


Εσύ έγινες fun της σελίδας μας στο Facebook;

Εσύ έγινες fun της σελίδας μας στο Facebook;
Εσύ έγινες fun της σελίδας μας στο Facebook;


powered by Agones.gr -


Related Posts with Thumbnails

Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010

Απεργός φορτηγατζής ... δάγκωσε αστυνομικό!

- Απεργοί απέκλεισαν την είσοδο του σταθμού λυμάτων - Χρειάστηκε η επέμβαση των ΜΑΤ
- Καθ' οδόν για Πειραιά για διαβουλεύσεις με
τους εμπόρους οι μεταφορείς
- Ενταση νωρίτερα και στο...

 λιμάνι
- Τεράστιες πλέον οι ελλείψεις στην αγορά
Έγινε και αυτό. Οι ιδιοκτήτες φορτηγών Δ.Χ. που απεργούν αποφάσισαν ξαφνικά να κινηθούν και να κλείσουν την είσοδο του σταθμού λυμάτων της Μεταμόρφωσης. Όπως ήταν φυσικό επενέβησαν δύο διμοιρίες των ΜΑΤ καθώς δεκάδες βυτιοφόρα είχαν μπλοκάρει.
Οι απεργοί μεταφορείς όμως δεν έκαναν πίσω και δημιουργήθηκε ένταση. Ένας από τους απεργούς μάλιστα επιτέθηκε και δάγκωσε έναν ταξίαρχο της αστυνομίας!
Ενταση και στο λιμάνι του Πειραιά όταν περίπου 60 απεργοί αυτοκινητιστές εμπόδισαν 16 νταλίκες με ξένες πινακίδες να επιβιβαστούν στο οχηματαγωγό πλοίο (RO-RO) «Hellenic Master» και άλλα έξι φορτηγά με βουλγαρικές πινακίδες να εισέλθουν στο ΣΕΜΠΟ.
Αν και δήλωσαν ότι συνεχίζουν δυναμικά και πως θα αποχωρίσουν από τα μπλόκα μονάχα αν τους δεχθεί ο ίδιος ο Πρωθυπουργός οι απεργοί ίσως συμφωνήσουν τελικά με την πρόταση των παραγόντων της αγοράς για εβδομαδιαία αναστολή των κινητοποιήσεων.
Η αγορά πλεον παρά τον εφοδιασμό των καταστημάτων με ΙΧ φορτηγά, δείχνει έντονα τα σημάδια της κόπωσης. Ράφια σε ρούπερ μάρκετ έχουν αδειάσει, εταιρείες δεν μπορούν να διακινήσουν προϊόντα αφού οι αποθήκες έχουν αδειάσει και είναι χαρακτηριστικό οτι σε μεγάλα πολυκαταστήματα οι παραγγελίες έχουν πάει πίσω πολλές εβδομάδες.

Και σήμερα οι έμποροι απήυθυναν έκκληση να ανασταλεί για μια εβδομάδα η απεργία έτσι ώστε να συνέλθει για λίγο η αγορά. Αυτή την ώρα οι μεταφορείς και αφού διέκοψαν τη συνεδρίασή τους κατευθύνονται στον Πειραιά για να συναντηθούν με τον Πρόεδρο της Συνομοσπονδίας Εμπορίου, Β. Κορκίδη.
Στο μεταξύ, οι πρώτες σκιές άρχισαν να εμφανίζονται μεταξύ των συνδικαλιστών των μεταφορέων, καθώς η κατάσταση έχει πλέον ξεφύγει από το επίσημο προεδρείο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας και έχει πάει στα χέρια της αυτοαποκαλούμενης Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα. Σύμφωνα με συνδικαλιστές, έχει παραμεριστεί το προεδρείο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας, ο πρόεδρος της οποίας Γιώργος Τζωρτζάτος προσπαθεί να κρατήσει κάποιες ισορροπίες, ώστε να μην εκτεθεί ο κλάδος.
Παραμένουν τα μπλόκα
Την ίδια ώρα παραμένουν στα μπλόκα πάνω απο 650 φορτηγά. Βρίσκονται παραταγμένα στη Μεταμόρφωση, στα Διόδια Ελευσίνας, στην εθνική Αθηνών- Κορίνθου στο ύψος της ΠΕΤΡΟΛΑ, στα διόδια Καλαμακίου, στην Ποσειδώνος, στο ύψος της Γλυφάδας, στην Αθηνών- Σουνίου στον κόμβο Μαρκοπούλου, στη συμβολή Αλίμου και Βουλιαγμένης, στη λεωφ. Λαυρίου, στο Σχιστό και στη λεωφ. Χασιάς.