Translate this page

Καλώς ορίσατε στην "ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ"

Σας ευχόμαστε να έχετε μια ευχάριστη περιήγηση στο blog μας.
Τό Πρώτο Αδέσμευτο Καί Ανεξάρτητο Ελληνικό Blog Πού Διαβάζεται Σέ 151 Χώρες
Όλες η Ειδήσεις Σέ Μιά Σελίδα

Welcome to the "GATE OF INFORMATION"


We hope you enjoy browsing our blog.
The first non-alignment and independent Greek Blog read in 151 countries
All the news on a page


Εσύ έγινες fun της σελίδας μας στο Facebook;

Εσύ έγινες fun της σελίδας μας στο Facebook;
Εσύ έγινες fun της σελίδας μας στο Facebook;


powered by Agones.gr -


Related Posts with Thumbnails

Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010

Τη λιθοβολούσαν χωρίς έλεος

Πεσµένη στο χώµα, µια γυναίκα µε κουκούλα στο πρόσωπο εκλιπαρεί για βοήθεια ενώ άνδρες µε τουρµπάνια την έχουν περικυκλώσει και της...
 πετούν ασταµάτητα µεγάλες πέτρες έως ότου χάνει τις αισθήσεις της. Οι εικόνες φρίκης έρχονται από το Πακιστάν και κάνουν τον γύρο του κόσµου µέσω ερασιτεχνικού βίντεο.

Σύµφωνα µε τον τηλεοπτικό σταθµό Αl Αan που εδρεύει στο Ντουµπάι και ο οποίος διέρρευσε τα πλάνα της ντροπής στο δίκτυο ΑΒC Νews, ο λιθοβολισµός της άτυχης γυναίκας έγινε στην περιοχή Ορακζάι, στο Βορειοδυτικό Πακιστάν. Οι εκτελεστές, αναφέρει η «Daily Μail», είναι προφανώς Ταλιµπάν, που αποφάσισαν να τιµωρήσουν τη γυναίκα επειδή εθεάθη να κυκλοφορεί δηµοσίως µε έναν άνδρα. Μάλιστα, εκπρόσωποι του τηλεοπτικού σταθµού υποστηρίζουν πως έχουν στη διάθεσή τους και άλλα πλάνα, όπου πυροβολείται ένας άνδρας, πιθανότατα εκείνος που κάποιοι είδαν µε το θύµα του λιθοβολισµού. Παραµένει ωστόσο αδύνατο να εξακριβωθεί η αυθεντικότητα του βίντεο και ο ακριβής χρόνος λήψης.

Τέτοιου είδους βίντεο δυστυχώς δεν συνιστούν µεµονωµένα περιστατικά. Πέρσι, την οργή των Πακιστανών προκάλεσαν πλάνα που είδαν το φως της δηµοσιότητας και έδειχναν στρατιώτες στη βορειοδυτική Κοιλάδα Σουάτ να µαστιγώνουν µια έφηβη µε την κατηγορία ότι είχε συνάψει σχέση µ’ ένα αγόρι. Εκατοντάδες σχολεία θηλέων έχουν επίσης ανατιναχθεί στην περιοχή από τους στρατιώτες που προσπαθούν να επιβάλουν τη δική τους σκληρή εκδοχή του ισλαµικού νόµου. Η Κοιλάδα Σουάτ γίνεται πυκνά - συχνά πεδίο µάχης ανάµεσα στον πακιστανικό στρατό και τους Ταλιµπάν.

Ο λιθοβολισµός συνιστά πολύ συνηθισµένη µέθοδο τιµωρίας στις φανατικά ισλαµικές χώρες. Εκεί όπου η βία ξεπερνά κάθε όριο και τα κεκτηµένα δικαιώµατα των γυναικών της Δύσης είναι παντελώς ανύπαρκτα.

Στο Αφγανιστάν, ένα ζευγάρι εκτελέστηκε διά λιθοβολισµού από τους Ταλιµπάν τον περασµένο µήνα, επειδή υπέπεσε στο «έγκληµα» της µοιχείας.

Η Σακινέχ
Από τις πλέον χαρακτηριστικές όµως είναι η τραγική ιστορία της Ιρανής Σακινέχ Αστιάνι, που, βάσει του νόµου της σαρίας, καταδικάστηκε σε θάνατο διά λιθοβολισµού, µε την κατηγορία της µοιχείας και της συνέργειας στον φόνο του συζύγου της. Η περίπτωση της 43χρονης Σαχινέχ προκάλεσε το παγκόσµιο ενδιαφέρον και τη διεθνή κατακραυγή, µε αποτέλεσµα οι ιρανικές αρχές να αναγκαστούν να αναστείλουν – προς το παρόν – την εκτέλεσή της. Οι υποθέσεις ωστόσο που γίνονται ευρέως γνωστές αποτελούν απλώς σταγόνα στον ωκεανό.