Translate this page

Καλώς ορίσατε στην "ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ"

Σας ευχόμαστε να έχετε μια ευχάριστη περιήγηση στο blog μας.
Τό Πρώτο Αδέσμευτο Καί Ανεξάρτητο Ελληνικό Blog Πού Διαβάζεται Σέ 151 Χώρες
Όλες η Ειδήσεις Σέ Μιά Σελίδα

Welcome to the "GATE OF INFORMATION"


We hope you enjoy browsing our blog.
The first non-alignment and independent Greek Blog read in 151 countries
All the news on a page


Εσύ έγινες fun της σελίδας μας στο Facebook;

Εσύ έγινες fun της σελίδας μας στο Facebook;
Εσύ έγινες fun της σελίδας μας στο Facebook;


powered by Agones.gr -


Related Posts with Thumbnails

Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010

Η θρεπτική αξία του χυμού πορτοκαλιού

Ο χυμός πορτοκάλι είναι ο πιο αγαπημένος χυμός μικρών και μεγάλων και καταναλώνεται συχνότερα από άλλα είδη. Η προτίμηση αυτή οφείλεται τόσο στην ευχάριστη γεύση του, όσο και στο γεγονός ότι αποτελεί μία από τις...
 καλύτερες πηγές βιταμίνης C.
Ειδικά το φθινόπωρο, στην εποχή που παρατηρείται ο μεγαλύτερος αριθμός ιώσεων και ασθενειών, η βιταμίνη C είναι γίνεται ακόμα πιο σημαντική, καθώς είναι γνωστό ότι ενισχύει το ανοσοποιητικό μας σύστημα. Επιπλέον, σε πρόσφατες μελέτες, οι ευεργετικές ιδιότητες του πορτοκαλιού έχουν συσχετιστεί με μία μεγάλη ποικιλία φυτοσυστατικών, όπως οι φλαβανόνες (εσπεριδίνη και ναριρουτίνη) και διάφορες πολυφαινόλες.

Σκεφτείτε ότι ένα μόνο πορτοκάλι περιέχει περισσότερα από 170 διαφορετικά φυτοσυστατικά (φυτοχημικές ουσίες) και περισσότερα από 60 φλαβονοειδή! Συνδυάζοντας λοιπόν τα παραπάνω συστατικά με τη βιταμίνη C, το πορτοκάλι και ο χυμός του αναδεικνύονται σε πολύ καλές πηγές αντιοξειδωτικών ουσιών.