Translate this page

Καλώς ορίσατε στην "ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ"

Σας ευχόμαστε να έχετε μια ευχάριστη περιήγηση στο blog μας.
Τό Πρώτο Αδέσμευτο Καί Ανεξάρτητο Ελληνικό Blog Πού Διαβάζεται Σέ 151 Χώρες
Όλες η Ειδήσεις Σέ Μιά Σελίδα

Welcome to the "GATE OF INFORMATION"


We hope you enjoy browsing our blog.
The first non-alignment and independent Greek Blog read in 151 countries
All the news on a page

Εσύ έγινες fun της σελίδας μας στο Facebook;

Εσύ έγινες fun της σελίδας μας στο Facebook;
Εσύ έγινες fun της σελίδας μας στο Facebook;

powered by Agones.gr -
Related Posts with Thumbnails

Τρίτη, 28 Σεπτεμβρίου 2010

Στους δρόμους η Ευρώπη κατά της λιτότητας

Κατά της λιτότητας προσπαθούν να κινητοποιήσουν όλη την Ευρώπη τα συνδικάτα, διοργανώνοντας ευρωπαϊκή ημέρα δράσης αύριο Τετάρτη στις Βρυξέλλες, με στόχο να συγκεντρώσουν στην πρωτεύουσα της...

Θα πρόκειται για τη σημαντικότερη διαδήλωση αυτού του είδους από τον Δεκέμβριο 2001, όταν η Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία Συνδικάτων (ΕΣΣ) είχε κινητοποιήσει 80.000 ανθρώπους στις Βρυξέλλες για να ζητήσουν "περισσότερο κοινωνική Ευρώπη". Τα συνδικάτα ελπίζουν να στείλουν ένα μήνυμα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία παρουσιάζει αύριο τα σχέδιά της για την επιβολή προστίμου στις χώρες της Ευρωζώνης που δεν περιορίζουν με αρκετά ταχείς ρυθμούς το χρέος τους ή έχουν υπερβολικές δαπάνες. Αλλά και στους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που συναντώνται την Πέμπτη στις Βρυξέλλες. Την ίδια ημέρα, στην Ισπανία πραγματοποιείται γενική απεργία, κινητοποιήσεις σε πολλές χώρες.
"Να προστατεύσουμε την κοινωνική Ευρώπη"
Μετά την έναρξη της κρίσης του δημοσιονομικού χρέους, που έπληξε το ευρώ φέροντας στο φως τις δημοσιονομικές παρεκτροπές, στην αρχή της Ελλάδας και στη συνέχεια μιας σειράς άλλων χωρών, οι περισσότερες κυβερνήσεις ελπίζουν να εξυγιάνουν τα δημοσιονομικά τους με περιοριστικά μέτρα και μεταρρυθμίσεις, όπως στον τομέα των συντάξεων.
"Η λιτότητα είναι της μόδας. Είναι παρούσα παντού" λέει ο Τζον Μονκς, γενικός γραμματέας της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Συνδικάτων σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα στο Ιντερνετ.
"Σχεδόν όλες οι κυβερνήσεις εφαρμόζουν σημαντικές περικοπές στις δημοσιονομικές τους δαπάνες, σε μία στιγμή που η οικονομία βρίσκεται πολύ κοντά στην ύφεση και είναι βέβαιο ότι η οικονομία να εισέλθει σε ύφεση εξαιτίας αυτών των πληγμάτων", προειδοποιεί.
Οι ανησυχίες είναι ιδιαιτέρως έντονες στην Ισπανία, όπου, υπό την πίεση της ΕΕ και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, η κυβέρνηση μείωσε τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων, πάγωσε τις συντάξεις, έθεσε τέλος σε ορισμένα κοινωνικά επιδόματα και αναμόρφωσε την αγορά εργασίας. Αύριο έχει κηρυχθεί απεργία σε ολόκληρη τη χώρα.
Εκδηλώσεις διαμαρτυρίας οργανώνονται την ίδια ημέρα και σε άλλες χώρες τις Ευρώπης.
Η πρώτη συνδικαλιστική συνομοσπονδία της Πορτογαλίας (CGTP) προσκείμενη στο Κομμουνιστικό Κόμμα, διοργανώνει αύριο διαδηλώσεις στη Λισαβόνα και στο Πόρτο. Ελπίζει σε ευρύτερη συμμετοχή από την τελευταία ημέρα δράσης στις 8 Ιουλίου, οπότε μόλις 10.000 άνθρωποι διαδήλωσαν στη Λισαβόνα.
Τα δύο μεγαλύτερα συνδικάτα της Πολωνίας, η Αλληλεγγύη και το OPZZ, περιμένουν "πολλές χιλιάδες διαδηλωτές" αύριο μπροστά στην έδρα της κυβέρνησης. Αλλες διαδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στην Ιρλανδία, την Ιταλία, τη Σερβία και τη Λετονία.
Σε όλες τις χώρες οι διεκδικήσεις είναι παρόμοιες: η υποστήριξη της ανάπτυξης, να μην πληρώσουν οι μισθωτοί τα σφάλματα του χρηματοπιστωτικού τομέα.
"Οι υπεύθυνοι για την κρίση, οι τράπεζες, οι χρηματιστηριακές αγορές και οι οίκοι αξιολόγησης, που έσπευσαν να καλέσουν σε βοήθεια τα κράτη και τους κρατικούς προϋπολογισμούς, θέλουν σήμερα να υποχρεώσουν τους εργαζόμενους να πληρώσουν το κόστος του χρέους που οι ίδιοι δημιούργησαν" κατήγγειλε ο Ζαν-Κλοντ Μαγί, γγ του γαλλικού συνδικάτου Force Ouvriere.
"Θα συνεχίσουμε την εκστρατεία αυτή, θα αγωνισθούμε για την ανάπτυξη, θα αγωνισθούμε για τις θέσεις απασχόλησης, για να προστατεύσουμε την κοινωνική Ευρώπη" προειδοποιεί ο Τζον Μονκς της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Συνδικάτων.
Στη Γαλλία νέες συγκεντρώσεις διοργανώνονται το Σάββατο σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την μεταρρύθμιση των συντάξεων.
 Ευρωπαικής Ένωσης 100.000 διαδηλωτές από 30 χώρες.