Translate this page

Καλώς ορίσατε στην "ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ"

Σας ευχόμαστε να έχετε μια ευχάριστη περιήγηση στο blog μας.
Τό Πρώτο Αδέσμευτο Καί Ανεξάρτητο Ελληνικό Blog Πού Διαβάζεται Σέ 151 Χώρες
Όλες η Ειδήσεις Σέ Μιά Σελίδα

Welcome to the "GATE OF INFORMATION"


We hope you enjoy browsing our blog.
The first non-alignment and independent Greek Blog read in 151 countries
All the news on a page


Εσύ έγινες fun της σελίδας μας στο Facebook;

Εσύ έγινες fun της σελίδας μας στο Facebook;
Εσύ έγινες fun της σελίδας μας στο Facebook;


powered by Agones.gr -


Related Posts with Thumbnails

Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2010

Δωμάτιο με θέα τη... γη!

Το πρώτο διαστημικό ξενοδοχείο ετοιμάζεται και όσοι θέλετε μπορείτε να κλείσετε δωμάτιο. Θέα; Απεριόριστη!

Το κενό που υπάρχει στον διαστηµικό τουρισµό θα επιχειρήσει να καλύψει ρωσικός κολοσσός µε την κατασκευή ενός ξενοδοχείου. Το πρώτο διαστηµικό ξενοδοχείο θα κινείται σε τροχιά και... θα συναγωνίζεται σε πολυτέλεια τα επίγεια ξενοδοχεία των πέντε αστέρων.
 
Το διαστηµικό ξενοδοχείο δεν θα απευθύνεται µόνο σε τουρίστες µε γερό πορτοφόλι.
 
Φιλοδοξία των ρώσων χρηµατοδοτών είναι... να προσφέρει µερικές στιγµές χαλάρωσης και στους επιστήµονες που εργάζονται στον άβολο Διεθνή Διαστηµικό Σταθµό. Οσοι φιλοδοξούν, πάντως, να επισκεφτούν το επτά δωµατίων κατάλυµα θα πρέπει να κάνουν υποµονή τουλάχιστον έως το 2016, οπότε υπολογίζεται ότι θα έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή. Θα πρέπει επίσης να ελπίζουν ότι η εταιρεία RΚΚ Εnergia θα διαθέσει τα απαιτούµενα κεφάλαια αλλά και την τεχνογνωσία για να πετύχει τον φιλόδοξο στόχο της.

Η RΚΚ Εnergia έχει κατασκευάσει το διαστηµόπλοιο «Σογιούζ» και το µη επανδρωµένο φορτηγό διαστηµόπλοιο «Ρrogress» µε τα οποία µεταφέρονται προσωπικό και εφόδια στον Διεθνή Διαστηµικό Σταθµό. «Θα είναι ένα άνετο ξενοδοχείο, σχεδιασµένο ειδικά για τουρίστες», διαβεβαίωσε τη δηµοσιογράφο του Αssociated Ρress ο Σεργκέι Κοστένκο, εκτελεστικός διευθυντής της εταιρείας Οrbital Τechnologies, η οποία βρίσκεται πίσω από την ιδέα. Ο ίδιος διαβεβαιώνει επίσης ότι ο Εµπορικός Διαστηµικός Σταθµός θα προσφέρει περισσότερες ανέσεις από τον Διεθνή Διαστηµικό Σταθµό, καθώς «δεν θα υπάρχει επιστηµονικός εξοπλισµός πέρα από αυτόν που κρίνεται απολύτως αναγκαίος», όπως δηλώνει.
 
Σήµερα, οι διαστηµικοί τουρίστες, µια χούφτα πάµπλουτων επιχειρηµατιών και φιλάνθρωπων, υφίστανται διάφορες ταπεινώσεις: είναι υποχρεωµένοι να κάνουν βόλτες στο Διάστηµα δεµένοι στη στολή κάποιου αστροναύτη, ενώ αιωρούνται στο εργαστήριο του Διεθνούς Διαστηµικού Σταθµού προσπαθώντας να µην προκαλέσουν κάποια ζηµιά.

Αντίθετα, ο Εµπορικός Διαστηµικός Σταθµός θα είναι ένα µέρος όπου θα µπορούν να κάθονται χαλαρά και να έχουν τη δική τους, ιδιωτική θέα προς τη Γη. Στους ενοίκους θα προσφέρεται φαγητό µε βάση τις προσωπικές τους προτιµήσεις. Φυσικά το µενού θα ταξιδεύει µαζί τους από τη Γη. Οι παραγγελίες θα εκτελούνται από διάσηµους σεφ. Τα σχέδια του διαστηµικού ξενοδοχείου δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόµη. Από τα σκαριφήµατα της Οrbital Τechnologies, πάντως, φαίνεται ότι δεν θα διαφέρει και πολύ από τον Διεθνή Διαστηµικό Σταθµό – τουλάχιστον εξωτερικά.
 
Η εταιρεία δεν αποκαλύπτει το κόστος της κατασκευής αλλά ούτε και το ποσό µε το οποίο θα πρέπει να επιβαρυνθεί κάποιος για να κάνει διακοπές στο Διάστηµα. Για να πάρει κανείς µια ιδέα αρκεί να σκεφτεί ότι ο καναδός επιχειρηµατίας Γκι Λαλιµπέρτ ξόδεψε τον Σεπτέµβριο του 2009 35 εκατοµµύρια δολάρια για να περάσει 12 ηµέρες στον Διεθνή Διαστηµικό Σταθµό. Γνωρίζοντας προφανώς αυτά τα νούµερα, ο Σεργκέι Κοσένκο πιστεύει ότι όχι µόνο θα βρεθούν τα απαραίτητα κεφάλαια για τη χρηµατοδότηση του έργου αλλά και ότι η επιχείρηση θα είναι επικερδής. «Φυσικά και αναµένουµε να έχουµε κέρδη, πρόκειται για καθαρή επένδυση», δηλώνει. Για να πετύχει η επένδυσή του, πάντως, θα χρειαστούν πολλοί Γκι Λαλιµπέρτ.
 
Οι δισεκατομμυριούχοι που λατρεύουν το Διάστηµα θα βρουν στο διαστηµικό ξενοδοχείο ένα ιδανικό µέρος για διακοπές. Από την πλευρά του ο Αλεξέι Κράσνοβ, επικεφαλής των επανδρωµένων αποστολών στη ρωσική διαστηµική υπηρεσία, βλέπει στο ξενοδοχείο ένα πολύτιµο καταφύγιο για το προσωπικό του Διεθνούς Διαστηµικού Σταθµού σε περίπτωση που παραστεί ανάγκη ή όταν χρειαστεί να γίνουν εργασίες συντήρησης. Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να λυθεί ένα πρόβληµα ακόµη: όπως προειδοποιεί ο Τζιµ Οµπεργκ, αµερικανός ειδικός στο διαστηµικό πρόγραµµα της Ρωσίας, δυο σταθµοί που βρίσκονται σε τροχιά και σε κοντινή απόσταση θα µπορούσαν να προκαλέσουν προβλήµατα στις επίγειες τηλεπικοινωνίες.
 
Αξίζει να σηµειωθεί πάντως ότι όλοι οι διαστηµικοί τουρίστες που επισκέφτηκαν τον Διεθνή Διαστηµικό Σταθµό έχουν εκπαιδευτεί στη Ρωσία και ότι ταξίδεψαν στο Διάστηµα µε το ρωσικό διαστηµόπλοιο «Σογιούζ», αν και τα ταξίδια τους είχαν οργανωθεί από εταιρεία που έχει την έδρα της στη Βιρτζίνια των Ηνωµένων Πολιτειών. Ο Γκι Λαλιµπέρτ, που εκτός από επιχειρηµατίας είναι και παίκτης του πόκερ, φιλάνθρωπος και εσχάτως διευθυντής του διάσηµου «Τσίρκου του Ηλιου», ήταν ο τελευταίος τουρίστας που ταξίδεψε στον Διεθνή Διαστηµικό Σταθµό. Το τρέχον έτος η Ρωσία σταµάτησε να στέλνει τουρίστες στο Διάστηµα, αφού όλες οι θέσεις του «Σογιούζ» καταλαµβάνονται πλέον από το αυξηµένο προσωπικό του Διεθνούς Διαστηµικού Σταθµού.