Translate this page

Καλώς ορίσατε στην "ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ"

Σας ευχόμαστε να έχετε μια ευχάριστη περιήγηση στο blog μας.
Τό Πρώτο Αδέσμευτο Καί Ανεξάρτητο Ελληνικό Blog Πού Διαβάζεται Σέ 151 Χώρες
Όλες η Ειδήσεις Σέ Μιά Σελίδα

Welcome to the "GATE OF INFORMATION"


We hope you enjoy browsing our blog.
The first non-alignment and independent Greek Blog read in 151 countries
All the news on a page


Εσύ έγινες fun της σελίδας μας στο Facebook;

Εσύ έγινες fun της σελίδας μας στο Facebook;
Εσύ έγινες fun της σελίδας μας στο Facebook;


powered by Agones.gr -


Related Posts with Thumbnails

Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010

Παραλύουν τα αεροδρόμια Λάρνακας-Πάφου

Σε δύο απεργίες - η πρώτη διάρκειας 10 ωρών από τις 09:00 ως τις 19:00 τη 15η Οκτωβρίου και η δεύτερη διάρκειας 24 ωρών από τις 09:00 την 22η Οκτωβρίου ως και τις...
 09:00 την 23η Οκτωβρίου - αποφάσισαν να κατέλθουν οι εργαζόμενοι στους Πύργους Ελέγχου σε Πάφο και Λάρνακα, σύμφωνα με σημερινή γραπτή ανακοίνωση των Συντεχνιών Υπαλλήλων της Cyta και της Παγκύπριας Συντεχνίας Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας.
Η ανακοίνωση, που εξεδόθη μετά από τη σημερινή έκτακτη Γενική Συνέλευση των δύο συντεχνιών, αναφέρει ότι ενώ οι εργαζόμενοι τήρησαν τη δέσμευσή τους προς την Υπουργό Συγκοινωνιών και Εργων Ερατώ Κοζάκου Μαρκουλλή με την παραχώρηση πίστωσης χρόνου περάν του ενός μηνός για την επίλυση του προβλήματος της αναγκαστικής χρήσης μαγνητικών αψίδων για έλεγχό τους, δυστυχώς, όπως γράφει, το Υπουργείο και το Τμήμα Πολιτικής Αεροπορίας «συνεχίζουν πεισματικά να αρνούνται» τη διενέργεια σωματικού ελέγχου σε όσους το επιθυμούν.
Αυτή η άρνηση συνεχίζεται παρά το ότι πρόσφατη γνωμάτευση της Νομικής Υπηρεσίας «επιβεβαιώνει» ότι ο σωματικός έλεγχος είναι συμβατός με τη νομοθεσία Κύπρου και Ε.Ε., προσθέτει η ανακοίνωση.
«Στα πλείστα αεροδρόμια της Ευρώπης οι εργαζόμενοι στον Πύργο Ελέγχου υποβάλλονται είτε σε απλό έλεγχο ταυτοπροσωπίας είτε σε δειγματοληπτικό σωματικό έλεγχο κατά την είσοδό τους στα αεροδρόμια», ενώ στην Κύπρο οι αρμόδιοι «προσπαθούν να πρωτοτυπήσουν κατά τρόπο αντίθετο στην ευρωπαϊκή πρακτική και με μοναδικό αποτέλεσμα την αδικαιολόγητη ταλαιπωρία των εργαζομένων».
«Καθώς είναι φανερό ότι απουσιάζει η βούληση για επίλυση του προβλήματος» και «έχοντας εξαντλήσει όλα τα χρονικά περιθώρια», αναφέρεται, «η σημερινή γενική συνέλευση των εργαζομένων αποφάσισε ομόφωνα να πραγματοποιήσει στα αεροδρόμια 10ωρη απεργία μεταξύ των ωρών 0900 – 1900 στις 15 Οκτωβρίου 2010 και 24ωρη απεργία από τις 0900 στις 22 Οκτωβρίου 2010ν ως τις 0900 στις 23 Οκτωβρίου 2010».
Οι απεργίες θα επηρεάσουν όλες τις πτήσεις από και προς τα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου, εκτός από πτήσεις VIP, πτήσεις κρατικών ή στρατιωτικών αεροσκαφών, νοσοκομειακές ή ανθρωπιστικές πτήσεις, πτήσεις με τεχνικό πρόβλημα ή σε έκτακτη ανάγκη και πτήσεις έρευνας και διάσωσης.
Οι συντεχνίες καταλήγουν εκφράζοντας «τη λύπη μας στο επιβατικό κοινό που θα επηρεαστεί από τις κινητοποιήσεις» ενώ παρακαλούν για «την κατανόησή του