Translate this page

Καλώς ορίσατε στην "ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ"

Σας ευχόμαστε να έχετε μια ευχάριστη περιήγηση στο blog μας.
Τό Πρώτο Αδέσμευτο Καί Ανεξάρτητο Ελληνικό Blog Πού Διαβάζεται Σέ 151 Χώρες
Όλες η Ειδήσεις Σέ Μιά Σελίδα

Welcome to the "GATE OF INFORMATION"


We hope you enjoy browsing our blog.
The first non-alignment and independent Greek Blog read in 151 countries
All the news on a page


Εσύ έγινες fun της σελίδας μας στο Facebook;

Εσύ έγινες fun της σελίδας μας στο Facebook;
Εσύ έγινες fun της σελίδας μας στο Facebook;


powered by Agones.gr -


Related Posts with Thumbnails

Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2010

30.09.2010 | 22:37 Κρίσιμη συνεδρίαση σε εξέλιξη για τα μπλόκα - Παράθυρο στην κρίση άνοιξε ο Μ. Χρυσοχοΐδης

- Φαίνεται ότι ο κ. Χρυσοχοΐδης προσέφερε στους μεταφορείς ευνοϊκή μεταχείριση στον αναπτυξιακό νόμο - Ανταρτοπόλεμος από τους φορτηγατζήδες - Δικογραφίες από την κυβέρνηση
- Παπακωνσταντίνου: Δεν είναι αθώες οι κινητοποιήσεις
Ελπίδες για εκτόνωση της...
 κρίσης φαίνεται πως υπάρχουν πλέον μετά τη συνάντηση που είχαν οι μεταφορείς με τον υπουργό Ανάπτυξης, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, καθώς ο κ. Τζωρτζάτος εξερχόμενος με χαμόγελο δήλωσε πως όταν υπάρχουν καλές προθέσεις τότε οι συναντήσεις είναι σύντομες και σε καλό κλίμα.
Μετά τη συνάντηση αυτή οι μεταφορείς συνεδριάζουν προκειμένου να χαράξουν την πορεία τους και θεωρείται πολύ πιθανό να δώσουν ένα τέλος στη λεγόμενη μάχης της νταλίκας. Οι μεταφορείς άλλωστε βλέπουν μέρα με τη μέρα ότι δεν μπορούν να συνεχίσουν άλλο με αυτή την τακτική, αλλά από την άλλη δεν θέλουν να φανούν οι ηττημένοι της υπόθεσης.
Στην ουσία τα λόγια του κ. Τζωρτζάτου για θετικό κλίμα δείχνει ότι οι μεταφορείς πήραν κάτι από τον κ. Χρυσοχοΐδη και αυτό φαίνεται πως ειναι κάποια ενθαρρυντική διάταξη στον νέο Αναπτυξιακό νόμο.
Από σήμερα πάντως οι μεταφορείς άλλαξαν στάση και δεν έκλειναν δρόμους, αλλά σε πολλά μπλόκα οι οδηγοί αφαιρούν τις πινακίδες από τα φορτηγά έτσι ώστε οι αρχές να μην ξέρουν σε ποιόν ανήκουν. Πληροφορίες αναφέρουν οτι ήδη σε πάνω από 400 φορτηγά σε όλη την Ελλάδα έχει γίνει κάτι τέτοιο.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των μεταφορέων, πάνω από 3.000 φορτηγά βρίσκονται παρατεταγμένα σε κομβικά σημεία των εθνικών οδών, χωρίς μέχρι στιγμής, σήμερα, να δημιουργούνται προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων.
Η τροπολογία για τη σύλληψη και φυλάκιση ή την αφαίρεση της άδειας των ιδιοκτητών φορτηγών Δ.Χ. που αρνούνται να δουλέψουν αν και έχουν επιταχθεί ψηφίστηκε.
Κάποιοι επίσης δεν σταματούν τις επιθέσεις εναντίον φορτηγών που επιχειρούν να κάνουν μεταφορές και συνεχίζουν τον... ανταρτοπόλεμο βάζοντας σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές.
Χθες πήραν σειρά άλλα έξι φορτηγά στο 78ο χλμ. της Αθηνών-Λαμίας. Κάποιοι έσχισαν 20 λάστιχα και έσπασαν τους καθρέπτες από δύο οχήματα.
Λίγο αργότερα και σε απόσταση μόλις οκτώ χιλιομέτρων οι “άγνωστοι” πέταξαν πέτρα εναντίον ενός άλλου φορτηγού με αποτέλεσμα να προκληθεί μεγάλη ζημιά στην καμπίνα του οδηγού.
Και στις δύο περιπτώσεις τόσο οι οδηγοί όσο και οι ιδιοκτήτριες εταιρείες υπό τον φόβο αντιποίνων δεν έκαναν μήνυση. Ενδεικτικό και αυτό του κλίματος τρομοκρατίας που έχουν επιβάλει κάποιοι στους δρόμους.
Η απάντηση της κυβέρνησης
Η κυβέρνηση έχει δώσει σαφείς εντολές να ακολουθούνται όλες οι νόμιμες διαδικασίες και να συλλαμβάνονται όσοι δημιουργούν πρόβλήμα. Κάνει επίσης ξεκάθαρα λόγο για πολιτικά υποκινούμενη κινητοποίηση.
Σήμερα μάλιστα από το βήμα της Βουλής, ο υπουργός Οικονομικών κάλεσε το ΚΚΕ να αναλάβει τις ευθύνες του γιατί όπως είπε, οι τελευταίες κινητοποιήσεις δεν είναι ούτε αθώες ούτε τυχαίες, και να αναλογιστεί τι κάνει αυτή τη στιγμή σε βάρος της χώρας. Παράλληλα, ο κ. Παπακωνσταντίνου κατηγόρησε συνολικά τα κόμματα της αντιπολίτευσης ότι χαϊδεύουν τα αυτιά των απεργών, την ώρα που η χώρα περνά μία δύσκολη περίοδο και η κυβέρνηση πράττει ό,τι χρειάζεται για να διασφαλίσει τη νομιμοτητα.
Ενδεικτικό της σκληρής στάσης της κυβέρνησης πλέον είναι ότι με την κατηγορία της παρακώλυσης συγκοινωνιών συνελήφθησαν δυο ιδιοκτήτες φορτηγών 57 και 41ετών που απέκλεισαν με συναδέλφους τους την Πατρών - Πύργου στο 52ο χλμ. Την ίδια ώρα και στο 26,7 χλμ. της Νέας Εθνικής Οδού Αθηνών-Κορίνθου συνελήφθη 35χρονος ιδιοκτήτης φορτηγού με τις κατηγορίες της παρακώλυσης συγκοινωνιών και αντίστασης κατά της αρχής.