Translate this page

Καλώς ορίσατε στην "ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ"

Σας ευχόμαστε να έχετε μια ευχάριστη περιήγηση στο blog μας.
Τό Πρώτο Αδέσμευτο Καί Ανεξάρτητο Ελληνικό Blog Πού Διαβάζεται Σέ 151 Χώρες
Όλες η Ειδήσεις Σέ Μιά Σελίδα

Welcome to the "GATE OF INFORMATION"


We hope you enjoy browsing our blog.
The first non-alignment and independent Greek Blog read in 151 countries
All the news on a page


Εσύ έγινες fun της σελίδας μας στο Facebook;

Εσύ έγινες fun της σελίδας μας στο Facebook;
Εσύ έγινες fun της σελίδας μας στο Facebook;


powered by Agones.gr -


Related Posts with Thumbnails

Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010

Mήπως είναι καιρός να θυμώνουμε;

Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψει κανείς το μέγεθος της προδοσίας που έχει συντελεστεί στη χώρα μας τους τελευταίους μήνες...
Αυτοί που είναι αποδεδειγμένα κλέφτες, με περισσό θράσος απαιτούν από τα θύματα της κλοπής (δηλαδή όλους εμάς) να αποπληρώσουν τα τεράστια ποσά που οι ίδιοι έκλεψαν...
προκειμένου να τα αποδώσουν με ληστρικά επιτόκια, στα αφεντικά και τους συνεργούς τους, μεγαλοτραπεζίτες του εξωτερικού.

Και όλα αυτά, χωρίς να έχουν δείξει το παραμικρό ίχνος μεταμέλειας, καθώς εδώ και δύο χρόνια δεν έχουν καταφέρει να βρουν ανάμεσά τους ούτε έναν ένοχο. Δεν μπήκε κανείς στη φυλακή, δεν έχει δημευτεί η περιουσία ούτε ενός ανέντιμου πολιτικού ή συνεργάτη του, δεν βγήκε ποτέ κανείς να ζητήσει συγνώμη (ούτε καν ο Μαντέλης, που μόνος του ομολόγησε ότι λαδώθηκε με το μικροποσό των 200.000 ευρώ)... Και μάλιστα, σε μια επίδειξη αλαζονείας, οι ίδιοι προσπαθούν να παρουσιαστούν ως οι "σωτήρες" του ελληνισμού, θριαμβολογώντας ότι μας "γλίτωσαν από το χείλος της αβύσσου".

Αυτοί οι αποδεδειγμένα απατεώνες "εθνοσωτήρες", ξεδιάντροπα μεταχειρίζονται όλους εμάς σαν να ήμασταν κλέφτες, έχοντας την αναίδεια να μας χαρακτηρίζουν και ως συνενόχους στο έγκλημα που οι ίδιοι διέπραξαν (βλ. Πάγκαλος), λες και είχαμε ποτέ κάποια σοβαρή πολιτική επιλογή και δεν την ακολουθήσαμε.

Οι ίδιοι άλλωστε φρόντισαν για αυτό, είτε βγάζοντας από τη μέση οποιαδήποτε αληθινή πολιτική φυσιογνωμία παρουσιάστηκε ποτέ (π.χ. Λαμπράκης), είτε προσπαθώντας να τη φιμώσουν (όπως επιχειρούν να πράξουν σήμερα τα μέσα τους με τον Μίκη Θεοδωράκη).

Και αρκεί να αναλογιστούμε ότι όλα αυτά γίνονται με αφορμή μία μόνο πολυεθνική (SIEMENS) και ένα σκάνδαλο (μονή Βατοπεδίου) . Αλήθεια, δεν υπάρχει καμία άλλη πολυεθνική εταιρία ή σκάνδαλο, ή μήπως περιμένουν να πιστέψουμε ότι σε όλες τις υπόλοιπες συναλλαγές του κράτους, τα πάντα έγιναν με "καθαρό" τρόπο;

Ο παραλογισμός όμως συνεχίζεται: ο Παπανδρέου κατηγορεί τον Καραμανλή γιατί επιβάρυνε με 80 δις το εξωτερικό χρέος της χώρας μέσα σε 5,5 χρόνια, ενώ ο ίδιος μας χρέωσε κατά 180 δις επιπλέον, με τους χειρότερους όρους δανεισμού όλων των εποχών, και μάλιστα μέσα σε λίγους μήνες.

Σκεφτείτε μόνο το μέγεθος της ειρωνίας: τη στιγμή που ο απλός πολίτης αντιμετωπίζεται από όλους και από όλα ως απατεώνας, ο Καραμανλής, από τους κύριους υπαίτιους της οικονομικής κατοχής που έχουμε σήμερα στη χώρα, επιλέγει να απαντήσει στις κατηγορίες για το Βατοπέδι όχι αυτοπροσώπως, αλλά... με επιστολή. Και (όπως πολύ εύστοχα παρατηρεί η φίλη και συνεργάτιδά μας Σ.Λ.) ο πρόεδρος της εξεταστικής είπε επ' αυτού: "και μία γραμμή να γράψει, τιμή θα μας κάνει" (ας μη μας εκπλήσσει αυτό, οι απατεώνες πάντα αλληλοκαλύπτονται).

Πρέπει επιτέλους να συνειδητοποιήσουμε ότι η άνευ προηγουμένου επίθεση που έχουμε δεχτεί μέσα στους τελευταίους μήνες δεν έχει ως στόχο την τσέπη μας, αλλά την ψυχή και πεμπτουσία της υπόστασής μας ως Έλληνες: το φρόνημά μας, τη αίσθηση του δικαίου, την αξιοπρέπεια και την ελευθερία μας.

Γιατί όταν στερείς κάποιον από την οικονομική του ανεξαρτησία και τον καταδικάζεις να ζει μέσα σε ένα αρρωστημένο μείγμα ενοχής και φόβου, επιτίθεσαι στην πιο πολύτιμη διάσταση της ανθρώπινής του υπόστασης.

Και δεν υπάρχει πιο θλιβερό θέαμα από κάποιον που με θέρμη υπερασπίζεται την απώλεια της ελευθερίας του, αντιμετωπίζοντας μάλιστα όλους εκείνους που τον έχουν υποδουλώσει, ως σωτήρες...

Αριστοτέλης - στα Ηθικά Νικομάχεια - χαρακτήριζε τον πράο άνθρωπο ως εξής: "Πράος δεν είναι εκείνος που δεν εκνευρίζεται. Όποιος δεν θυμώνει ποτέ είναι ηλίθιος. Πράος είναι αυτός που θυμώνει όταν πρέπει"..

Με δεδομένο ότι αυτοί που μας κυβερνούν (και κυρίως τα αφεντικά τους της νέας τάξης) δεν έχουν όρια, αν δεν αντιδράσουμε τώρα, τα παιδιά μας δεν θα μάθουν ποτέ τι σημαίνει κοινωνική ελευθερία, υγειονομική περίθαλψη, εργασιασκά δικαιώματα, ηθική, παιδεία, δικαιώματα του πολίτη, ισονομία κλπ

Την Κυριακή 3 Οκτωβρίου έχει προγραμματιστεί στις 12 το μεσημέρι η πραγματοποίηση μιας ειρηνικής συγκέντρωσης διαμαρτυρίας πολιτών έξω από το κτήριο της Βουλής και ως "ημερολόγιο" νιώθουμε ότι έχουμε την ηθική υποχρέωση να στηρίξουμε.

Προτείνουμε μάλιστα την επ' αόριστον επανάληψη αυτής της ειρηνικής διαμαρτυρίας έξω από το κοινοβούλιο την ίδια ώρα κάθε Κυριακή, ώσπου να καταφέρουμε να απαλλάξουμε τη χώρα μας από τη συμμορία των διεθνών αρπακτικών που, εδώ και πολλές δεκαετίες, τη λυμαίνονται...