Translate this page

Καλώς ορίσατε στην "ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ"

Σας ευχόμαστε να έχετε μια ευχάριστη περιήγηση στο blog μας.
Τό Πρώτο Αδέσμευτο Καί Ανεξάρτητο Ελληνικό Blog Πού Διαβάζεται Σέ 151 Χώρες
Όλες η Ειδήσεις Σέ Μιά Σελίδα

Welcome to the "GATE OF INFORMATION"


We hope you enjoy browsing our blog.
The first non-alignment and independent Greek Blog read in 151 countries
All the news on a page


Εσύ έγινες fun της σελίδας μας στο Facebook;

Εσύ έγινες fun της σελίδας μας στο Facebook;
Εσύ έγινες fun της σελίδας μας στο Facebook;


powered by Agones.gr -


Related Posts with Thumbnails

Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010

ΠΑΝΘΕΣΣΑΛΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣH ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Πλήρη αδυναμία πληρωμής των ληστρικών φόρων της ακίνητης περιουσίας δήλωσαν οι ιδιοκτήτες ακινήτων της Λάρισας και της Κεντρικής Ελλάδας, στην...
 πανθεσσαλική συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία εεχθές στο Ξενοδοχείο GRAND HOTEL της Λάρισας.
Αντικείμενο της συγκέντρωσης ήταν η φορολογία, η επικείμενη αύξηση των αντικειμενικών αξιών, οι ρυθμίσεις για τις επαγγελματικές μισθώσεις και τα λοιπά μέτρα που οδηγούν σε απαξίωση και «κατεδάφιση» της ακίνητης περιουσίας και κύριοι ομιλητές ο Πρόεδρος της ΠΟΜΙΔΑ κ. Στράτος Παραδιάς και η Πρόεδρος της Ενωσης Ιδιοκτητών Λάρισας Δικηγόρος κα Χριστίνα Πουλούλη.

Έντονη ήταν η διαμαρτυρία των ιδιοκτητών της Κεντρικής Ελλάδας και για την αχαρακτήριστη εξαίρεση από την περαίωση, των επαγγελματιών που αυτοί ή κάποιο μέλος της οικογένειάς τους έχουν ακίνητη περιουσία.

Όπως επισημάνθηκε στη συγκέντρωση η κτηματαγορά, η οικοδομή και η ιδιαίτερα η αγορά των μισθώσεων ακινήτων βρίσκονται σε κατάσταση πραγματικής κατάρρευσης, εξ αιτίας όχι τόσο της σοβούσας οικονομικής κρίσης, όσο κυρίως:

•των πρόσφατων φορολογικών μέτρων, μεταξύ των οποίων εξέχουσα θέση έχει η επιβολή ετήσιου ΦΑΠ με συντελεστή έως και 2% ετησίως,

•της μειώσεως του αριθμού των εκμισθωμένων ακινήτων, λόγω της διακοπής λειτουργίας πολλών επιχειρήσεων,

•της μειώσεως των ενοικίων, μεταξύ των οποίων τα ενοίκια του δημόσιου τομέα,

•της φημολογίας για μεγάλες αυξήσεις των αντικειμενικών αξιών από το 2011, από επιτροπές στις οποίες δεν κληθήκαμε ποτέ έστω να ακουστούμε, παρά την καταβαράθρωση των πραγματικών αξιών, όσο και για μείωση του αφορολογήτου και περαιτέρω αύξηση των συντελεστών του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας (ΦΑΠ)!

Ο πρόεδρος της ΠΟΜΙΔΑ τόνισε ειδικότερα, αναφερόμενος στον ΦΑΠ, ότι είναι ανθρωπίνως αδύνατον να καταβληθούν τα ποσά που προκύπτουν, από εκατοντάδες χιλιάδες ιδιοκτήτες που θα εμφανίζονται κάθε χρόνο όλο και πλουσιότεροι, ενώ στην πραγματικότητα θα γίνονται κάθε χρόνο φτωχότεροι, αφού θα οφείλουν όλο και μεγαλύτερα ποσά στο Δημόσιο Ταμείο.

Οι ιδιοκτήτες κάλεσαν την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών να εξαιρέσει τα κάθε είδους απρόσοδα ακίνητα και να μειώσει δραστικά τους συντελεστές του φόρου αυτού, ώστε να επανέλθουν στα επίπεδα του συντελεστή του Ε.Τ.ΑΚ. (1%ο), ενός φόρου που θεωρείται δίκαιος και αναλογικός, έτσι ώστε να μπορούν οι υπόχρεοι να τον καταβάλουν και το Υπουργείο Οικονομικών να εισπράξει το σύνολο των φόρων που υπολογίζει. Διαφορετικά το κράτος δεν μπορεί να ευελπιστεί στην είσπραξη όλων αυτών των απίστευτων ποσών, ακόμη κι αν σκοπεύει να εκπλειστηριάσει δεκάδες χιλιάδες ακίνητα σε όλη τη χώρα μέσα στα επόμενα χρόνια.

Στη συγκέντρωση έγινε ενημέρωση από στελέχη της ΠΟΜΙΔΑ προς τους ενδιαφερόμενους ιδιοκτήτες για τους ημιυπαίθριους, τις δηλώσεις αλλαγής χρήσης χώρων, τις ενεργειακές επιθεωρήσεις κ.α.