Translate this page

Καλώς ορίσατε στην "ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ"

Σας ευχόμαστε να έχετε μια ευχάριστη περιήγηση στο blog μας.
Τό Πρώτο Αδέσμευτο Καί Ανεξάρτητο Ελληνικό Blog Πού Διαβάζεται Σέ 151 Χώρες
Όλες η Ειδήσεις Σέ Μιά Σελίδα

Welcome to the "GATE OF INFORMATION"


We hope you enjoy browsing our blog.
The first non-alignment and independent Greek Blog read in 151 countries
All the news on a page


Εσύ έγινες fun της σελίδας μας στο Facebook;

Εσύ έγινες fun της σελίδας μας στο Facebook;
Εσύ έγινες fun της σελίδας μας στο Facebook;


powered by Agones.gr -


Related Posts with Thumbnails

Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010

Firewind

Η ιστορία της μπάντας ξεκινάει πριν μερικά χρόνια , το 1998,όταν ο τότε πιτσιρικάς Gus G. πήρε την απόφαση να ηχογραφήσει ένα ντέμο με κάτι στενούς του φίλους στις...
 Ηνωμένες Πολιτείες.
Το project αυτό αφορούσε τους Firewind και χρησιμοποιήθηκε ως πρόσχημα στο να υπογράψει συμβόλαιο με κάποια δισκογραφική εταιρεία.

Το ντέμο τράβηξε την προσοχή της Leviathan Records,αλλά πάγωσε προσωρινά γιατί ο Gus προσελήφθη από τις μπάντες Nightrage, Dream Evil και Mystic Prophecy.
Μετά τις κυκλοφορίες των άλμπουμ από τις μπάντες που αναφέρθηκαν, ο Gus αποφάσισε να στρέψει τη προσοχή του στο project των Firewind. Ο μόνος βέβαια που είχε απομείνει από τον αρχικό σχηματισμό αλλά ο ιδιοκτήτης της Leviathan Records φρόντισε για αυτό φέρνοντας στο σχήμα τον τραγουδιστή Stephen Fredrick και τον ντράμερ Brian Harris (και οι δυο στο παρελθόν από Kenziner), ενώ ο Gus ζήτησε τη βοήθεια του μπασίστα Konstantine. Με το line up αυτό ηχογραφήθηκε το ντεμπούτο άλμπουμ Between Heaven and Hell.

Το 2003 νέες αλλαγές επέρχονται στη μπάντα με ντράμερ τον Stian Kristoffersen και μπασίστα τον Petros Christo. Ο Harris και ο Konstantine αντικαταστάθηκαν, μιας και ο Gus επιθυμούσε ένα μονιμότερο τμήμα ρυθμού που προετοιμάστηκε για περιοδεία. Η μπάντα ηχογράφησε το άλμπουμ Burning Earth και περιόδευσε στην Ιαπωνία μαζί με τον Rob Rock αλλά χωρίς τον τραγουδιστή Fredrick που δεν ήταν προετοιμασμένος για περιοδεία παρά τις προγενέστερες εγγυήσεις. Τον Οκτώβριο του 2007 σε εμφάνισή τους στο ProgPower USA, η μπάντα επανασυνδέεται με τον Fredrick για μερικά τραγούδια από τα δυο πρώτα τους άλμπουμ.


Στη περιοδεία του Burning Earth τη θέση του Fredrick παίρνει ο Chitral " Chity" Somapala και προστίθεται στο σχήμα ο Bob Katsionis ( Ο οποίος συμμετείχε και αυτός στο tour της Ιαπωνίας ) στα πλήκτρα αποκτώντας η μπάντα μια άλλη αισθητική. Στο τέλος του χρόνου οι Firewind υπογράφουν συμβόλαιο με την Century Media και στις 24 Ιανουαρίου 2005 κυκλοφορεί το Forged By Fire.

Μετά τη κυκλοφορία του άλμπουμ ο Chitral αποχωρεί από τη μπάντα λόγω διαφορών στη μουσική με τα υπόλοιπα μέλη και τη θέση του παίρνει ο Apollo Papathanasio. Την ίδια περίοδο ανακοινώνεται και η αποχώρηση του Stian Kristoffersen και τη θέση του παίρνει ο Βρετανός Mark Cross. Ο λόγος της διάσπασης ήταν ότι ο Gus επιθυμούσε ένα σύνολο ελληνικών δεδομένων μουσικών έχοντας ως προτεραιότητά τους ,τους Firewind (πιθανώς για να βάλει ένα τέλος στις συνεχείς διαφοροποιήσεις του σχήματος). Ο Gus επίσης έβαλε τέλος στη συμμετοχή του με τους Nightrage, Dream Evil και Mystic Prophecy ώστε να ασχοληθεί ολοκληρωτικά με τους Firewind.

Μεταξύ των ετών 2004 και 2006 η μπάντα ηχογράφησε το τέταρτο κατά σειρά αλπουμ Allegiance και κυκλοφόρησε τον Ιούλιο του 2006. Από το Νοέμβριο μέχρι και το Δεκέμβριο του ίδιου έτους περιόδευσαν στο Ηνωμένο Βασίλειο μαζί με τους DragonForce και All That Remains.
Οι Firewind ολοκλήρωσαν τη παγκόσμια περιοδεία τους το 2006/2007, στην Κοπεγχάγη στο Σκανδιναβικό φεστιβάλ ProgPower στις 10 Νοεμβρίου. Η μπάντα έκανε το γύρο του πλανήτη σχεδόν δύο φορές, σε τρεις ηπείρους συμπεριλαμβανομένου της Ασίας, της Αφρικής, της Βόρειας Αμερικής και της Ευρώπης και έπαιξε σχεδόν σε 100 live shows.


Η μπάντα πήγε μετά στη Σουηδία όπου ηχογράφησε το νέο τους άλμπουμ The Premonition και κυκλοφόρησε το 2008.Τον Νοέμβριο του ίδιου έτους κυκλοφόρησε το πρώτο τους DVD Live Premonition με τη συναυλία που δόθηκε στην Ελλάδα στις 12 Ιανουαρίου εκείνης της χρονιάς. Η μπάντα είχε περιοδεύσει με Stratovarius στο Ηνωμένο Βασίλειο από τις 15 Μαΐου 2009 έως τις 20 Μαΐου 2009. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιοδείας, πρόσθεσαν 2 νέα τραγούδια στο setlist τους: "Losing Faith" και "Days of No Trust". Αυτά τα κομμάτια δεν έχουν επιβεβαιωθεί ακόμα για να συμπεριληφθούν σε μια μελλοντική κυκλοφορία. Το 2010 οι Firewind εμφανίστηκαν στο Issue 3 της Eternal Descent Comic Book Series. Όπου ο συγγραφέας ήταν εμπνευσμένος από τους στίχους του κομματιού Angels Forgive Me που περιέχεται στο άλμπουμ The Premonition.

Στα τέλη του Σεπτέμβρη 2009, ενώ φήμες ήθελαν την διάλυση της μπάντας λόγω του ότι ο Gus έγινε κιθαρίστας του περίφημου Ozzy Ozbourne,οι Firewind άρχισαν να δουλεύουν πάνω στο 6ο άλμπουμ τους, επιβεβαιώνοντας ότι έχουν γράψει 12 φωνητικά και δύο ορχηστρικά τραγούδια.

Στις 13 Ιανουαρίου, ανήγγειλαν την αποχώρηση του Mark Cross και τον διαδέχεται ο Michael Ehré (Uli Jon Roth, Metalium, Kee Marcello). Στις 7 Μαΐου, η μπάντα ηχογράφησε μια διασκευή από Judas Priest' το " Breaking The Law" για ένα CD για το περιοδικό Metal Hammer.

Στις 26 Μαΐου, οι Firewind ανήγγειλαν το όνομα του νέου άλμπουμ τους Days of Defiance και του Michael Ehré ως πια το νέο επίσημο μέλος.

Στις 6 Αυγούστου ανακοίνωσαν της ημερομηνίες κυκλοφορίας του νέου τους άλμπουμ(Ευρώπη 25 Οκτώβρη και ΗΠΑ μια μέρα μετά) και του νέου τους CD Single World On Fire(ΗΠΑ 17 Αυγούστου και Ευρώπη 23).

Αναμένοντας τη νέα τους δουλειά, η ιστορία συνεχίζεται………