Translate this page

Καλώς ορίσατε στην "ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ"

Σας ευχόμαστε να έχετε μια ευχάριστη περιήγηση στο blog μας.
Τό Πρώτο Αδέσμευτο Καί Ανεξάρτητο Ελληνικό Blog Πού Διαβάζεται Σέ 151 Χώρες
Όλες η Ειδήσεις Σέ Μιά Σελίδα

Welcome to the "GATE OF INFORMATION"


We hope you enjoy browsing our blog.
The first non-alignment and independent Greek Blog read in 151 countries
All the news on a page


Εσύ έγινες fun της σελίδας μας στο Facebook;

Εσύ έγινες fun της σελίδας μας στο Facebook;
Εσύ έγινες fun της σελίδας μας στο Facebook;


powered by Agones.gr -


Related Posts with Thumbnails

Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2010

Φινλανδία: Νέο data center της Google που θα ψύχεται αποκλειστικά από την θάλασσα

Η Google κατασκευάζει ένα νέο data center στις ακτές της Φινλανδίας το οποίο θα ψύχεται εξολοκλήρου από θαλασσινό νερό. Σύμφωνα με... δηλώσεις εκπροσωπών της εταιρείας στο σουηδικό περιοδικό Computer Sweden, πρόκειται για το μοναδικό...
data center στον κόσμο που θα χρησιμοποιεί για την ψύξη των εγκαταστάσεων του μόνο το νερό της θάλασσας και τίποτε άλλο. Η επιλογή αυτή επιτρέπει στις νέες αυτές εγκαταστάσεις να λειτουργούν χωρίς τις γνωστές ενεργοβόρες διατάξεις ψύξης.

Τον Φεβρουάριο του 2009 η Google εξαγόρασε μία παλιά χαρτοβιομηχανία στο Kymenlaakso της Φινλανδίας έναντι 40 εκατομμυρίων ευρώ και έναν μήνα αργότερα ανακοίνωσε την πρόθεση της να μετατρέψει το 53 ετών κτήριο σε data center. Mεταξύ άλλων η κίνηση εμπεριείχε μεγάλες δόσεις συμβολισμού αφού εκφράζει την μεταφορά από την εποχή του χαρτιού στην εποχή του data center.

Για την ψύξη των εγκαταστάσεων θα χρησιμοποιηθεί νερό από την Βαλτική Θάλασσα το οποίο θα εισρέει μέσα στο κτήριο από σωλήνες διαμέτρου 2 μέτρων με την βοήθεια των υπαρχουσών αντλιών. Τα υπάρχοντα σιλό θα χρησιμοποιούν ως δεξαμενές νερού, αλλά μόνο για λόγους πυρασφάλειας και όχι για ψύξη.

Πέρσι η Google παρουσίασε το data center της στο Saint-Ghislain στο Βέλγιο το οποίο είναι επίσης κατασκευασμένο χωρίς συστήματα ψύξης. Για την ψύξη των εγκαταστάσεων χρησιμοποιεί μόνο τον εξωτερικό αέρα του περιβάλλοντος και αν ο αέρας αυτός γίνει αρκετά ζεστός τότε οι εργασίες του data center μεταφέρονται σε κάποιο σημείο με την βοήθεια της πλατφόρμας Spanner.
  
To Spanner είναι ένα αποθηκευτικό και υπολογιστικό σύστημα το οποίο εκτείνεται σε όλα τα data center της Google και αυτόματα μεταφέρει και προσθέτει αντίγραφα δεδομένων και υπολογισμών με βάσει περιορισμούς και προβλήματα που εμφανίζονται είτε σε bandwidth, σε packet loss, σε ενέργεια, σε πόρους συστήματος κ.α.

To data center στις ακτές της Βαλτικής Θάλασσας θα χρησιμοποιεί και τον άνεμο για τις ενεργειακές του ανάγκες. Δίπλα από τις υπάρχουσες εγκαταστάσεις κατασκευάζεται ένα νέο αιολικό πάρκο των 12MW, το οποίο ανήκει στην τοπική εταιρεία ρεύματος. Η έκταση για την κατασκευή του δωρήθηκε από την Google.

Η λειτουργία των νέων αυτών εγκαταστάσεων της Google αναμένεται να αρχίσει τον επόμενο χρόνο.