Translate this page

Καλώς ορίσατε στην "ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ"

Σας ευχόμαστε να έχετε μια ευχάριστη περιήγηση στο blog μας.
Τό Πρώτο Αδέσμευτο Καί Ανεξάρτητο Ελληνικό Blog Πού Διαβάζεται Σέ 151 Χώρες
Όλες η Ειδήσεις Σέ Μιά Σελίδα

Welcome to the "GATE OF INFORMATION"


We hope you enjoy browsing our blog.
The first non-alignment and independent Greek Blog read in 151 countries
All the news on a page


Εσύ έγινες fun της σελίδας μας στο Facebook;

Εσύ έγινες fun της σελίδας μας στο Facebook;
Εσύ έγινες fun της σελίδας μας στο Facebook;


powered by Agones.gr -


Related Posts with Thumbnails

Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010

Άρση του νόμου για το τσιγάρο;

Δεν έχει περάσει ούτε ένας μήνας από την απαγόρευση του καπνίσματος στους δημόσιους χώρους και η κυβέρνηση έχει αρχίσει να σκέφτεται την άρση του νόμου.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της...
 εφημερίδας Veto, από την μέρα που ο κύριος Ανδρέας Λοβέρδος ανέλαβε καθήκοντα στο Υπουργείο Υγείας, έχουν ξεκινήσει νέες διαδοχικές συσκέψεις με παράγοντες της αγοράς, οι οποίοι διαπιστώνουν μεγάλο πρόβλημα στην λειτουργία της αγοράς ειδικά σε εστιατόρια και νυχτερινά μαγαζιά, όπου και πλήττονται από την εφαρμογή του νόμου για το τσιγάρο.

Επίσης οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων φοβούνται ότι τον χειμώνα, οι καπνιστές δεν θα έχουν την επιλογή να καθίσουν έξω και να καπνίσουν το τσιγάρο τους με σκοπό να χάσουν αρκετούς από αυτούς. Ακόμη από τις πρώτες ήδη μέρες απαγόρευσης του τσιγάρου, προκύπτει ότι το μέτρο όχι μόνο δεν εφαρμόζεται αλλά περνάει σχεδόν απαρατήρητο.

Χαρακτηριστικό είναι ότι, η Δημοτική Αστυνομία στην περιοχή της Αθήνας, έχει πραγματοποιήσει περισσότερους από 4.000 ελέγχους, καταγράφοντας ποσοστό παραβάσεων περίπου 80%.

Η κυβέρνηση αναζητά τρόπους για την μείωση κόστους του μέτρου, ώστε να βοηθήσει την αγορά και παράλληλα να μην καταργήσει εντελώς την αντικαπνιστική λογική που εφαρμόζεται σε άλλα κράτη της Ε.Ε.

Όπως καταλαβαίνουμε, οδηγούμαστε στη δημιουργία καταστημάτων για καπνίζοντες ή μη, με προειδοποιητικές πινακίδες σε εμφανή σημεία για το αν επιτρέπεται ή όχι το κάπνισμα.