Translate this page

Καλώς ορίσατε στην "ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ"

Σας ευχόμαστε να έχετε μια ευχάριστη περιήγηση στο blog μας.
Τό Πρώτο Αδέσμευτο Καί Ανεξάρτητο Ελληνικό Blog Πού Διαβάζεται Σέ 151 Χώρες
Όλες η Ειδήσεις Σέ Μιά Σελίδα

Welcome to the "GATE OF INFORMATION"


We hope you enjoy browsing our blog.
The first non-alignment and independent Greek Blog read in 151 countries
All the news on a page


Εσύ έγινες fun της σελίδας μας στο Facebook;

Εσύ έγινες fun της σελίδας μας στο Facebook;
Εσύ έγινες fun της σελίδας μας στο Facebook;


powered by Agones.gr -


Related Posts with Thumbnails

Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2010

Επενδυτές και οι…υποκριτές

  Του Θανάση Ι. Νικολαΐδη
ΜΙΑ εξόρμηση για τη δημόσια καθαριότητα. Για τους ρύπους της ανεμελιάς του νεοέλληνα. Ρύπαινε ο εποχούμενος-περαστικός, καθάριζαν κάποια σχολεία.
Παιδιά και γονείς, με...
 πρωτοβουλία μεγάλου καναλιού (ΣΚΑΪ) και μπράβο σε όλους. Κανένας πολιτικός παρών στην αντιρρυπαντική εξόρμηση, κανένας υποψήφιος δήμαρχος δεν παράτησε τον «αγώνα» για να δώσει το συμβολικό παρών του ρίχνοντας στην πλαστική σακούλα ένα σκουπίδι.

ΣΚΗΝΗ δεύτερη. Εξοχή και το ρυάκι δίπλα μας. Έτρεχε το νεράκι καθαρό και, πριν φτάσει στα χωράφια, το βρώμιζαν τα πεταμένα σκουπίδια, το λιγόστευαν τα ζωντανά πίνοντάς το, βρώμιζε και ο…γεωργός. Με τα απομεινάρια του φυτοφάρμακου στο άδειο σακί. Το τίναξε πρόχειρα (χωρίς να φοράει γάντια), το πέταξε στο τρεχούμενο νερό κι απομακρύνθηκε άνετος και ανυποψίαστος. Δεν του καίγονταν καρφί για το δηλητηριασμένο νερό, για τη φύση και το περιβάλλον. Δεν νοιάστηκε η Πολιτεία να του καρφώσει μια ταμπέλα με το τυπικό «απαγορεύεται» κι ένας πολιτικός από εκείνους που βγάζουν πύρινους λόγους στα καφενεία να του συστήσει σεβασμό στο περιβάλλον.

ΤΟ μακρινό Κατάρ έχει το μεγαλύτερο κατά κεφαλήν εισόδημα στον κόσμο, έχει τους εμίρηδες που διαχειρίζονται τα 60 δις δολάρια μέσα απ’ τον επενδυτικό όμιλο μαμούθ, έχει και τη πρόθεσή του για επενδύσεις στην πατρίδα μας. Στην Ελλάδα του τζόγου, όπου τρόμαξαν προκαταβολικά οι τζογαδόροι της. Θα προσγειώνονται με τζετ λεφτάδες στο αεροδρόμιο, θα «παίζουν» τα λεφτά τους και…να δεις που τα ήθη μας δεν πρόκειται ν’ αλλάξουν.

ΕΝΑΣ «αρραβώνας» έγινε στις ΗΠΑ (γιατί εκεί το ραντεβού;), ένα μνημόνιο αποδεκτό, μόνο προθέσεις εκδηλώθηκαν, το νέο έφτασε στην Ελλάδα και οι καλοθελητές μας ξεσηκώθηκαν. Έμπηξαν τις φωνές προκαταβολικά μην εισαχθούν (πετρο)δολάριο στην Ελλάδα. Σε ποια βάση; Ξύπνησαν μέσα τους τα αντιρρυπαντικά τους αισθήματα. Πολιτικοί άρπαξαν την ευκαιρία και το μικρόφωνο. «Η προστασία τους περιβάλλοντος ύψιστο καθήκον και ξένοι εισβολείς-ρυπαντές θα περάσουν πάνω απ’ το πτώμα μας».

ΦΩΝΑΞΑΝ, τσίριξαν, πούλησαν αντιρρυπαντική συνείδηση και μόστρα και ξαναέσκυψαν στην καταμέτρηση των…ψήφων. Προκαταβολικά και με το μάτι στις εκλογές που έρχονται, πνιγμένοι στην υποκρισία.