Translate this page

Καλώς ορίσατε στην "ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ"

Σας ευχόμαστε να έχετε μια ευχάριστη περιήγηση στο blog μας.
Τό Πρώτο Αδέσμευτο Καί Ανεξάρτητο Ελληνικό Blog Πού Διαβάζεται Σέ 151 Χώρες
Όλες η Ειδήσεις Σέ Μιά Σελίδα

Welcome to the "GATE OF INFORMATION"


We hope you enjoy browsing our blog.
The first non-alignment and independent Greek Blog read in 151 countries
All the news on a page


Εσύ έγινες fun της σελίδας μας στο Facebook;

Εσύ έγινες fun της σελίδας μας στο Facebook;
Εσύ έγινες fun της σελίδας μας στο Facebook;


powered by Agones.gr -


Related Posts with Thumbnails

Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2010

"Συμφωνία μεταξύ ταξιτζήδων και ΚΤΕΛ";

θέλω να πω ότι και στη Λήμνο συμβαίνει κάτι παρόμοιο. Δεν ξέρω αν υπάρχει συμφωνία μεταξύ ταξιτζήδων και ΚΤΕΛ, πάντως το λεωφορείο της...
 Ολυμπιακής έχει καταργηθεί εδώ και πολλά χρόνια και η πρόσβαση από το αεροδρόμιο στην πόλη της Μύρινας και τα χωριά γίνεται μόνο με ταξί ή ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο.
Μια καλή δικαιολογία (για να βλέπουμε και τις υπόλοιπες πλευρές του θέματος όσο μπορούμε) είναι ότι το χειμώνα οι πτήσεις έχουν μειωμένη κίνηση και ίσως δεν συμφέρει οικονομικά η ύπαρξη λεωφορείου της Ολυμπιακής.

Το καλοκαίρι όμως; ...
Το κόστος από αεροδρόμιο προς Μύρινα κυμαίνεται από 25-35 ευρώ για διαδρομή 15-20 λεπτών.
Επίσης, η εσωτερική συγκοινωνία με τα ΚΤΕΛ είναι κατά τη γνώμη μου άσχημη και κυρίως μη τουριστική κατά το καλοκαίρι. Υπάρχουν δρομολόγια μόνο μέχρι το μεσημέρι. Αν τυχόν χάσεις το τελευταίο δρομολόγιο από τα χωριά προς Μύρινα (το πρωί) ή από Μύρινα προς χωριά (το μεσημέρι) τότε αναγκάζεσαι να πάρεις ταξί.
Οι τουρίστες το καλοκαίρι δεν έχουν τη δυνατότητα να κάνουν ένα δικό τους πρόγραμμα και να γυρίσουν το νησί, ούτε φυσικά οι φοιτητές του Πανεπιστημιακού Τμήματος Βορείου Αιγαίου που λειτουργεί τώρα για δεύτερη χρονιά στη Λήμνο, δεν μπορούν να κινηθούν άνετα στο νησί. Ειδικά για τους φοιτητές θεωρώ αδύνατο να επισκεφτούν άλλο μέρος εκτός της Μύρινας (που βρίσκεται το τμήμα τους) έστω για μια βόλτα.  Το καλοκαίρι διοργανώνονται εκδρομές που κάνουν το γύρο του νησιού από τουριστικά γραφεία.
Επίσης, ο δήμος Μύρινας αγόρασε 2 πουλμανάκια για να εξυπηρετεί τους δημότες του και τα ταξί αντέδρασαν σφοδρότατα. Φαίνεται ότι υπήρξαν κάποιες παρατυπίες με την αγορά των δύο μικρών πούλμαν, όμως η κίνηση ήταν πολύ σωστή γιατί οι δημότες έχουν ανάγκη αυτή τη συγκοινωνία και πολλοί ανακουφίστηκαν όταν έμαθαν ότι θα υπάρξει δημοτική συγκοινωνία. Δυστυχώς τα πουλμανάκια δεν κυκλοφορούν κανονικά.  Όλοι πρέπει να ζήσουν, οι ταξιτζήδες, τα ΚΤΕΛ, όμως πρέπει να ζήσουν και οι απλοί πολίτες.

Αναγνώστης