Translate this page

Καλώς ορίσατε στην "ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ"

Σας ευχόμαστε να έχετε μια ευχάριστη περιήγηση στο blog μας.
Τό Πρώτο Αδέσμευτο Καί Ανεξάρτητο Ελληνικό Blog Πού Διαβάζεται Σέ 151 Χώρες
Όλες η Ειδήσεις Σέ Μιά Σελίδα

Welcome to the "GATE OF INFORMATION"


We hope you enjoy browsing our blog.
The first non-alignment and independent Greek Blog read in 151 countries
All the news on a page


Εσύ έγινες fun της σελίδας μας στο Facebook;

Εσύ έγινες fun της σελίδας μας στο Facebook;
Εσύ έγινες fun της σελίδας μας στο Facebook;


powered by Agones.gr -


Related Posts with Thumbnails

Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2010

Αξιοπιστία για επενδύσεις

Στη δημιουργία ενός έντονα αναπτυξιακού επενδυτικού κλίματος στρέφεται η κυβέρνηση, μετά την επιτυχημένη επίσκεψη του Πρωθυπουργού στις ΗΠΑ και...
την υπογραφή του μνημονίου με το...
 Κατάρ. Το μήνυμα του Πρωθυπουργού προς κάθε κατεύθυνση είναι πως η Ελλάδα είναι μια χώρα αξιόπιστη για επενδύσεις. Σε συνέντευξή του στο CNBC, διευκρίνισε ότι το Κατάρ, το Άμπου Ντάμπι, το Ισραήλ αλλά και η Κίνα έχουν προχωρήσει σε μαζικές επενδύσεις και τόνισε ότι ο Πειραιάς θα μετατραπεί σε βασικό σημείο διακίνησης όλων των καταναλωτικών αγαθών που εξάγει η Κίνα προς την Ευρωπαϊκή Ένωση. Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται εξάλλου την επόμενη εβδομάδα η επίσκεψη του Κινέζου πρωθυπουργού και του προέδρου της Cosco στην Αθήνα.
Ο αντίκτυπος της συμφωνίας Ελλάδας-Κατάρ Το μήνυμα του Γιώργου Παπανδρέου στις Ηνωμένες Πολιτείες ήταν ότι η χώρα γίνεται αξιόπιστη για επενδύσεις. Αλλάζοντας την νομοθεσία περιορίζει την γραφειοκρατία και θα δώσει ισχυρά κίνητρα με φορολογικές ελαφρύνσεις, όπως δήλωσε στο αμερικανικό δίκτυο CNBC.

Τη δυναμική που μπορεί να δώσει η συμφωνία στην ελληνική οικονομία επισημαίνει ο διεθνής τύπος. Το μνημόνιο που υπεγράφη στην Νέα Υόρκη μεταξύ της Ελλάδας και του Κατάρ σηματοδοτεί το νέο στάδιο που περνά η ελληνική οικονομία, έχοντας όπως αναφέρουν και πολλά διεθνή μέσα ενημέρωσης, ως βασική επιδίωξη να ανοίξει τον δρόμο για νέες επενδύσεις στην χώρα μας.

Το πρακτορείο Reuters επισημαίνει ότι «Η συμφωνία που υπεγράφη στρώνει το δρόμο για επενδύσεις ύψους 5 δισ., στο χώρο της ενέργειας, τον τραπεζικό αλλά και σε άλλους τομείς, δίνοντας στήριξη στην Ελλάδα».

Οι ανταποκριτές του οικονομικού δικτύου Bloomberg στην Αθήνα τονίζουν ότι «μία επένδυση ύψους 5 δισ. από το Κατάρ στην Ελλάδα που διέρχεται κρίση, είναι δυνατό να δώσει νέα ώθηση στην οικονομία της».

Η εφημερίδα The New York Times σημειώνει ότι «το ύψος των επενδύσεων μπορεί να ξεπεράσει τα 5 δισ.» ενώ φιλοξενεί δήλωση του υπουργού Επικρατείας Χάρη Παμπούκη, που τονίζει ότι η συμφωνία είναι ενδεικτική της νέας φάσης που περνά η ελληνική οικονομία.

Η The Wall Street Journal σημειώνει: «Συμφωνία για επενδύσεις ύψους 5 δισ. δολαρίων υπέγραψαν το Κατάρ και η Ελλάδα» ενώ η Gulf Times του Κατάρ γράφει: «Μέσα στους επόμενους δύο μήνες θα συσταθεί κοινή επιτροπή που θα εξετάσει επενδυτικά προγράμματα στον τουρισμό, στα ακίνητα, στις υποδομές, και στην ενέργεια».

Η Ελλάδα θα προσπαθήσει τώρα να αξιοποιήσει το ενδιαφέρον για επενδύσεις της Κίνας κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Κινέζου Πρωθυπουργού στην Αθήνα την επόμενη εβδομάδα.