Translate this page

Καλώς ορίσατε στην "ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ"

Σας ευχόμαστε να έχετε μια ευχάριστη περιήγηση στο blog μας.
Τό Πρώτο Αδέσμευτο Καί Ανεξάρτητο Ελληνικό Blog Πού Διαβάζεται Σέ 151 Χώρες
Όλες η Ειδήσεις Σέ Μιά Σελίδα

Welcome to the "GATE OF INFORMATION"


We hope you enjoy browsing our blog.
The first non-alignment and independent Greek Blog read in 151 countries
All the news on a page


Εσύ έγινες fun της σελίδας μας στο Facebook;

Εσύ έγινες fun της σελίδας μας στο Facebook;
Εσύ έγινες fun της σελίδας μας στο Facebook;


powered by Agones.gr -


Related Posts with Thumbnails

Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2010

Χιλή: «Παγώνουν» τα περιουσιακά στοιχεία του ομίλου στον οποίο ανήκει το ορυχείο

Σε 9,7 εκατ. δολάρια εκτιμώνται τα περιουσιακά στοιχεία του ομίλου στον οποίο ανήκει το ορυχείο Σαν Χοσέ -όπου έχουν παγιδευθεί εδώ και επτά εβδομάδες 33 μεταλλωρύχοι- τα οποία...
 «πάγωσε» η χιλιανή δικαιοσύνη. Στόχος να εξασφαλιστεί η κάλυψη των επιχειρήσεων διάσωσης. Καμία επίσημη εκτίμηση δεν έχει δοθεί ακόμη από τις αρχές για το πόσο θα κοστίσουν οι επιχειρήσεις διάσωσης, όμως ο υπουργός Ορυχείων, Λόρενς Γκόλμπορν, εκτίμησε στις αρχές του μήνα πως η επιχείρηση "θα κοστίσει εκατομμύρια, εκατομμύρια δολάρια".
Συνεχίζονται οι επιχειρήσεις διάσωσης

Δικαστήριο του Σαντιάγο, το οποίο κλήθηκε από ένα συμβούλιο που εκπροσωπεί τα δικαστικά συμφέροντα του κράτους, συγκατατέθηκε σε αίτηση να δεσμευθούν τα περιουσιακά στοιχεία του μεταλλευτικού ομίλου Σαν Εστέμπαν.

Τα περιουσιακά στοιχεία του Σαν Εστέμπαν περιλαμβάνουν κυρίως τα μεταλλευτικά μηχανήματα του ομίλου, 32 μέσα μεταφοράς, καθώς και τους τίτλους των 64 μεταλλευτικών ιδιοκτησιών στην περιοχή Ατακάμα, όπου βρίσκεται το κοίτασμα του Σαν Χοσέ.

Τρεις σήραγγες κατασκευάζονται προκειμένου να ανασύρουν στην επιφάνεια τους 33 μεταλλωρύχους, οι οποίοι έχουν παγιδευτεί από τις 5 Αυγούστου 700 μέτρα κάτω από τη γη και οι επιχειρήσεις διάσωσης αναμένεται να διαρκέσουν έως τις αρχές Νοεμβρίου, σύμφωνα με τις προβλέψεις των αρχών.

Σε μία ξεχωριστή εξέλιξη, ένας ειδικός διορίστηκε την Πέμπτη προκειμένου να αποφανθεί εντός 30 ημερών για την οικονομική βιωσιμότητα του ορυχείου του Σαν Χοσέ, που βρίσκεται στο χείλος της χρεοκοπίας μετά τη διακοπή της παραγωγής από την ημέρα του ατυχήματος στις 5 Αυγούστου.