Translate this page

Καλώς ορίσατε στην "ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ"

Σας ευχόμαστε να έχετε μια ευχάριστη περιήγηση στο blog μας.
Τό Πρώτο Αδέσμευτο Καί Ανεξάρτητο Ελληνικό Blog Πού Διαβάζεται Σέ 151 Χώρες
Όλες η Ειδήσεις Σέ Μιά Σελίδα

Welcome to the "GATE OF INFORMATION"


We hope you enjoy browsing our blog.
The first non-alignment and independent Greek Blog read in 151 countries
All the news on a page


Εσύ έγινες fun της σελίδας μας στο Facebook;

Εσύ έγινες fun της σελίδας μας στο Facebook;
Εσύ έγινες fun της σελίδας μας στο Facebook;


powered by Agones.gr -


Related Posts with Thumbnails

Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2010

Ιστορικό κέντρο Θεσσαλονίκης και κατάληψη πεζοδρομίων

Καθημερινά, όπως και όλοι εσείς που ενδιαφέρεστε για την ποιότητα ζωής στην Θεσσαλονίκη παρακολουθούμε την αδιαφορία των υπευθύνων. Ακούμε, για...
 σημαντικά έργα, για υποθαλάσσιες, μετρο και γενικότερα για σχέδια που διαρκούν χρόνια.
Το μυστικό κύριοι είναι να λύνουμε τα απλούστερα θέματα που απασχολούν την πόλη και μπορούν να λυθούν με ελάχιστα ευρο.
Θα σας δώσω ένα παράδειγμα. Στο κομμάτι της Αγ. Σοφίας κάτω από την Εγνατία, το πεζοδρόμιο από την μια κατεύθυνση χρησιμοποιείται για parking από το αυτοκίνητα και οι πεζοί κινδυνεύουν καθημερινά (Για να καταλάβετε είναι το κομμάτι μεταξύ της εκκλησίας της Αγ. Σοφίας και του Τερκενλή). Από την άλλη κατεύθυνση έχουν μπει κόκκινα κολονάκια τα οποία εμποδίζουν τα αυτοκίνητα να ανέβουν πάνω στο πεζοδρόμιο. Τα ίδια συμβαίνουν καθημερινά στο πεζοδρόμιο του ναού της Αγ. Σοφίας. Σας επισυνάπτω και τις αντίστοιχες φωτογραφίες. Εγώ έχω τις έξεις ερωτήσεις να σας θέσω:
- Ένας δημοτικός αστυνόμος δεν μπορεί να πάρει την πρωτοβουλία να αναφέρει το πρόβλημα για να μπουν κολονάκια και στο άλλο πεζοδρόμιο; Γνωρίζουν το θέμα γιατί περνούν κάποιες ημέρες από εκεί και γράφουν τα αυτοκίνητα. Βέβαια τις υπόλοιπες ημέρες το πρόβλημα συνεχίζει. Δηλαδή μόνο εισπρακτικά όργανα είναι; Υποτίθεται ότι οι δημοτικοί αστυνόμοι είναι μορφωμένοι άνθρωποι με πτυχία και θα μπορούσαν να αναφέρουν το πρόβλημα στην αντίστοιχη αντιδημαρχία.
- Χρειάζονται τόσα πολλά ευρο και προσωπικό για να μπουν τα κολονάκια (ένας εργάτης χρειάζεται να ανοίξει μερικές τρύπες και μερικά κολονάκια (Τις προηγούμενες ήμερες 10 άτομα έφτιαχναν τον κήπο που περιβάλλεται από τα πεζοδρόμια. Ήταν τόσο δύσκολο ένας από αυτούς να βάλει τα κολονάκια;)
- Περιμένετε μήπως να θρηνήσουμε κάποια θύμα που κατεβαίνει στο δρόμο και δεν μπορεί να περπατήσει.
- Γιατί οι πολίτες αυτής της πολύς είναι τόσο απαθείς; Τι περιμένουμε κύριοι; Μην περιμένετε όλα να λυθούν ως δια μαγείας.
Δεν ξέρω εάν γίνομαι γραφικός ή περίεργος. Απλώς, νομίζω πως κάποια προβλήματα της Θεσσαλονίκης μπορούν να λυθούν πολύ εύκολα. Αρκεί όλοι μας να πιέσουμε τους υπεύθυνους που έχουν καθίσει σε μια καρέκλα και δεν βγαίνουν έξω να νιώσουν τον παλμό της πόλης.




Φιλικά,
Ένας προβληματισμένος Θεσσαλονικιός