Translate this page

Καλώς ορίσατε στην "ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ"

Σας ευχόμαστε να έχετε μια ευχάριστη περιήγηση στο blog μας.
Τό Πρώτο Αδέσμευτο Καί Ανεξάρτητο Ελληνικό Blog Πού Διαβάζεται Σέ 151 Χώρες
Όλες η Ειδήσεις Σέ Μιά Σελίδα

Welcome to the "GATE OF INFORMATION"


We hope you enjoy browsing our blog.
The first non-alignment and independent Greek Blog read in 151 countries
All the news on a page

Εσύ έγινες fun της σελίδας μας στο Facebook;

Εσύ έγινες fun της σελίδας μας στο Facebook;
Εσύ έγινες fun της σελίδας μας στο Facebook;

powered by Agones.gr -
Related Posts with Thumbnails

Κυριακή, 26 Σεπτεμβρίου 2010

Μαφία υπεράνω υποψίας

Ραγδαίες εξελίξεις μέσα στα επόμενα 24ωρα, για την οργανωμένη μαφία, στην οποία φέρεται να εμπλέκεται ανώτατος δικαστικός, δικηγόροι και πρώην κατηγορούμενος του...
 παραδικαστικού κυκλώματος. Έρευνες σε σπίτια από ΕΛΑΣ, λογαριασμούς από το ΣΔΟΕ και ηχογραφημένες συνομιλίες από την ΕΥΠ...


Ένας ανώτατος δικαστικός του Αρείου Πάγου, δικηγόροι, κι ένας πολιτικός μηχανικός, κατηγορούνται για εμπλοκή σε κύκλωμα μεταξύ άλλων 20 γνωστών προσώπων της Αθήνας, αλλά και ποινικούς, που φέρεται ότι έστηναν δίκες, εξαγόραζαν δικαστές και διέπρατταν απάτες με ακίνητα που φθάνουν σε ύψος αρκετών εκατομμυρίων ευρώ.


Οι πληροφορίες που έχουν συγκεντρώσει οι αρχές ασφαλείας, σε συνεργασία με την ΕΥΠ και το ΣΔΟΕ περιλαμβάνουν ηχογραφημένες συνομιλίες, φωτογραφίες από συναντήσεις και στοιχεία τραπεζικών λογαριασμών, πάνω από 50 προσώπων που αθροίζουν το παζλ του κυκλώματος και ήδη από την Παρασκευή, δόθηκε το πράσινο φως από τη Δικαιοσύνη, για να αρχίσουν έρευνες σε σπίτια στην Αττική, με εισαγγελικές παραγγελίες.

Οι έρευνες για την υπόθεση κράτησαν μήνες, έως ότου σχηματιστεί δικογραφία που υπεβλήθη στην Εισαγγελία και πλέον έχει αρχίσει να κινείται ο μηχανισμός για την απαγγελία κατηγοριών που θα οδηγήσουν στο γραφείο του Εισαγγελέα τα μέλη του κυκλώματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αρκετοί από αυτούς, είχαν εμπλακεί σε παλαιότερη υπόθεση με χρηματισμό δικαστών και σε ένα σκέλος της, η επιχείρηση "Καθαρά Χέρια" είχε προχωρήσει και πολλοί εμπλεκόμενοι είχαν οδηγηθεί στη δικαιοσύνη.

Κάποιοι από αυτούς, δεν έχουν ακόμη ολοκληρώσει την εμπλοκή τους με το μηχανισμό απονομής δικαιοσύνης, καθώς εκκρεμούν ποινικές ευθύνες που θα δικαστούν σε ανώτερο βαθμό.

Κι αυτό γιατί από τα στοιχεία που υπάρχουν προκύπτουν ενδείξεις ότι η απεμπλοκή τους από την υπόθεση του πρώτου παραδικαστικού κυκλώματος δεν έγινε με νόμιμα μέσα και για το λόγο αυτό διετάχθη τότε συνέχιση της έρευνας, η οποία όπως φαίνεται απέδωσε καρπούς.
Μεταξύ άλλων, οι εμπλεκόμενοι κατηγορούνται για απάτες εκατομμυρίων με πολυτελή σπίτια, για τα οποία εμφάνιζαν πλαστούς τίτλους ιδιοκτησίας, οδηγούσαν τους νόμιμους ιδιοκτήτες στα δικαστήρια και ελέγχοντας τη σύνθεση της έδρας κατάφερναν να αποσπάσουν ευνοϊκές αποφάσεις και να ιδιοποιηθούν τα ακίνητα.
Επίσης κάποιοι από αυτούς φέρονται αναμεμιγμένοι σε λαθρεμπόριο πολύτιμων λίθων και χρυσού, ενώ είχαν συστήσει 160 εταιρίες βιτρίνα, για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.
Έτσι οι κατηγορίες που θα τους αποδοθούν θα αφορούν εκτός από τις δωροδοκίες και δωροληψίες, είναι αυτές της απάτης σε βάρος του δημοσίου, απάτες κατά φυσικών προσώπων και απάτες εναντίον τραπεζών, ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα διωχθούν με τον νόμο κατά του οργανωμένου εγκλήματος που προβλέπει βαθμό κακουργήματος για τα προηγούμενα αδικήματα.