Translate this page

Καλώς ορίσατε στην "ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ"

Σας ευχόμαστε να έχετε μια ευχάριστη περιήγηση στο blog μας.
Τό Πρώτο Αδέσμευτο Καί Ανεξάρτητο Ελληνικό Blog Πού Διαβάζεται Σέ 151 Χώρες
Όλες η Ειδήσεις Σέ Μιά Σελίδα

Welcome to the "GATE OF INFORMATION"


We hope you enjoy browsing our blog.
The first non-alignment and independent Greek Blog read in 151 countries
All the news on a page


Εσύ έγινες fun της σελίδας μας στο Facebook;

Εσύ έγινες fun της σελίδας μας στο Facebook;
Εσύ έγινες fun της σελίδας μας στο Facebook;


powered by Agones.gr -


Related Posts with Thumbnails

Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010

ΓΡΑΜΜΑ ΣΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

Πριν 1 χρονο στις πρωτες ημέρες της νεας Υπουργού Περιβαλλοντος έστειλα μια επιστολή στο νέο , τότε, υπουργείο αλλά προφανώς κανείς δεν ευαισθητοποιήθηκε. Το ξαναστέλνω μήπως και...
 ασχοληθεί κανείς.


Κα Υπουργέ,
με ικανοποίηση δέχθηκα την ίδρυση του Υπουργείου Περιβάλλοντος από την νέα κυβέρνηση και με μεγαλύτερη τις πρώτες κινήσεις σας. Όμως η προχθεσινή σας απόφαση να συνεχιστεί η κυνηγετική περίοδος για φέτος κανονικά σε αντίθεση με την προσωρινή διαταγή του Συμβουλίου Επικρατείας δυστυχώς όχι μόνο με εξέπληξε αρνητικά αλλά μου έδωσε την εντύπωση ότι δεν μπορεί να αλλάξει τίποτε στον τόπο μας δυστυχώς. Όλα στο βωμό του πολιτικού κόστους!! Και εξηγούμαι: Η προστασία του περιβάλλοντος πρωτίστως εκτός της χλωρίδας πρέπει να έχει σαν στόχο κÎ! �ι το ενδιαφέρον για την πανίδα της χώρας μας. Και δυστυχώς η διατήρηση της υφιστάμενης κατάστασης στην ύπαιθρο με τους υποτιθέμενους "κυνηγούς" μόνο προστασία δεν προσφέρει στα κάθε λογής ζωντανά πλάσματα που τολμούν να κινηθούν στο ελληνικό ύπαιθρο και τα ελάχιστα δάση που μας απέμειναν. Το κυνήγι από αρχαιοτάτων χρόνων ήταν ανάγκη για επιβίωση στον άνθρωπο. Σήμερα τέτοια ανάγκη δεν υπάρχει. Υπάρχει μόνο η ανάγκη της ικανοποίησης βαρβάρων και δολοφονικών ενστίκτων για ότι ζωντανό υπάρχει από κάποιους που αυτοαποκαλούνται και! «περιβαντολλογικά ευαίσθητοι» (μ! όδα Î �λέπετε). Ζω στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης και δίπλα του υπάρχουν ένα δύο μικρά δάση από πεύκα κυρίως (ότι έχει απομείνει από την ανεξέλεγκτη οικοπεδοποίηση), αν κάποιος προσπαθήσει να περπατήσει μέσα σε αυτούς τους χώρους Σαββατοκύριακο κινδυνεύει πραγματικά να βρεθεί γαζωμένος από τους κυνηγούς που έρχονται με θηριώδη τζιπ και αγροτικά 4Χ4 και κατακλύζοντας την περιοχή δεν αφήνουν τίποτε ζωντανό που κινείται.
Κα Υπουργέ ταξιδεύω συχνά στο εξωτερικό για διακοπές στα κράτη της κεντρικής και βόρειας Ευρώπης και περπατώ στα δάση τους. Βλέπω κάθε λογής ζωντανά πλάσματα να περνούν δίπλα μας και κοντά μας και ακούω τους καλοκαιρινούς μήνες πουλιά να κελαηδούν. Στα δικά μας δάση δεν υπάρχει πια τίποτα!!! ¨όμως δεν είδα κανένα άτομο στα κράτη αυτά με όπλο στο χέρι να τριγυρνά ψάχνοντας να βρει κάτι ζωντανό να το «εκτελέσει». Ακόμα και στην φτωχή Ουγγαρία!!!
Κα Υπουργέ δεν ξέρω αν ποτέ το γράμμα μου αυτό φθάσει στα χέρια σας και δεν περιμένω απάντηση, αν συμβεί όμως σκεφτείτε ότι ήλθε η στιγμή να συγκρουστείτε με τους ψήφους των 230.000 «κυνηγών» και να δώσετε μέλλον στην πανίδα της Ελλάδας. Το οφείλετε και στα παιδιά μας που μεγαλώνουν μαθαίνοντας τα ζώα και τα πουλιά της Ελληνικής πανίδας από τα βιβλία. Σταματήστε κάθε μορφής «κυνήγι» για 5 χρόνια και ψηφίστε νόμο πλήρως εναρμονισμένο με τους κανόνες της Ε.Ε. χωρίς τα Ελληνικά παράθυρα. Σε τελευταία ανάλυση οι κυνηγοί είναι σαφώς λιγότεροι από! τους απλούς ανθρώπους που αγαπούν τη φύση και ότι αυτή μας χαρίζει και δεν είναι οργανωμένοι σε ομάδες που «εκβιάζουν» πολιτικά. Ευχαριστώ για το χρόνο σας, ένας απλός πολίτης "

ANAΓΝΩΣΤΗΣ