Translate this page

Καλώς ορίσατε στην "ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ"

Σας ευχόμαστε να έχετε μια ευχάριστη περιήγηση στο blog μας.
Τό Πρώτο Αδέσμευτο Καί Ανεξάρτητο Ελληνικό Blog Πού Διαβάζεται Σέ 151 Χώρες
Όλες η Ειδήσεις Σέ Μιά Σελίδα

Welcome to the "GATE OF INFORMATION"


We hope you enjoy browsing our blog.
The first non-alignment and independent Greek Blog read in 151 countries
All the news on a page

Εσύ έγινες fun της σελίδας μας στο Facebook;

Εσύ έγινες fun της σελίδας μας στο Facebook;
Εσύ έγινες fun της σελίδας μας στο Facebook;

powered by Agones.gr -
Related Posts with Thumbnails

Τετάρτη, 29 Σεπτεμβρίου 2010

Ερευνα - μαμούθ για τη σούπερ κομπίνα με τα ακίνητα!

Είναι συγκλονιστικά τα στοιχεία που έρχονται συνεχώς στο φως της δημοσιότητας σχετικά με το μεγάλο κύκλωμα που...
 φέρεται να συνέστησε 158 εταιρείες μαϊμού για υποτιθέμενη αξιοποίηση ακινήτων, παραπλανώντας εκατοντάδες ιδιώτες και αποσπώντας τους σπίτια και οικόπεδα με την υπόσχεση ότι θα μεσολαβούσε σε πλειστηριασμούς τραπεζών για να γλιτώσουν τις κατασχέσεις τους.

Στα χέρια της Εισαγγελίας Εφετών είναι τα ονόματα συγκεκριμένων δικαστικών λειτουργών, όπως αυτά ακούγονται σε κάποιες από τις περίπου 100.000 συνομιλίες, οι οποίες έχουν καταγραφεί από την ΕΥΠ τους τελευταίες 13 μήνες, όσο δηλαδή διήρκησε η έρευνα της εν λόγω υπόθεσης με την κωδική ονομασία ΑΤΙΣ.

Οι αρχές ερευνούν επίσης μία λίστα με ονόματα δικαστών, που βρέθηκε σε έρευνα στο σπίτι δικηγόρου, ενός από τους εμπλεκόμενους στο μεγάλο κύκλωμα. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην εν λόγω λίστα δίπλα από τα ονόματα των δικαστών, υπάρχει και αξιολόγηση, η οποία δηλώνεται με χαρακτηρισμούς όπως «επιεικής», «φιλοχρήματος», «αυστηρός», «να δικάζουμε μαζί του» κ.α.

Πάντως σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, στο κύκλωμα συμμετείχαν επτά δικηγόροι, μεταξύ των οποίων και τρεις γυναίκες, συμβολαιογράφοι, δικαστικοί επιμελητές, εφοριακοί, τραπεζικοί υπάλληλοι ακόμα και... μπράβοι της νύχτας!

Παράλληλα, ερευνάται η ενδεχόμενη συμμετοχή αλλά και ενός... ιερέα, που φέρεται μαζί με πολιτικό μηχανικό ως εγκέφαλος του όλου κυκλώματος. Μάλιστα, ο ιερέας φέρεται να έχει συμμετοχή και στο πρώτο παραδικαστικό κύκλωμα που αποκαλύφθηκε προ πενταετίας, ενώ ο πολιτικός μηχανικός είχε κατηγορηθεί προ 25ετίας για παράνομη εξαγωγή συναλλάγματος και λαθρεμπόριο χρυσού. Επιπλέον, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, τα δύο ηγετικά μέλη γνωρίστηκαν στη φυλακή.

Κύριος ρόλος αποδίδεται σε πέντε δικηγόρους, μια εκ των οποίων είχε προφυλακιστεί πρόσφατα για υπόθεση πλαστογραφίας. Μια άλλη έχει έδρα στον Πειραιά, στο γραφείο της οποίας εμφανίζονταν συχνά ο ιερέας και άλλοι ύποπτοι. ΕΥΠ και Αστυνομία εξετάζουν αναλυτικά το ενδεχόμενο συμμετοχής στο κύκλωμα δύο μεγάλων νομικών γραφείων της Αθήνας καθώς και δικαστικών λειτουργών, νυν και πρώην. Παράλληλα, υπήρχε συνεργασία με υπάλληλο του ΣΔΟΕ σε κεντρικές υπηρεσίες, ο οποίος ενημέρωνε το κύκλωμα για τυχόν ελέγχους που μπορεί να διεξάγονταν στις εικονικές εταιρείες, αλλά και με υπάλληλο της ΔΟΥ Κηφισιάς, που φέρεται να υπέγραφε πλαστά μισθωτήρια ακινήτων. Ακόμα, στο κύκλωμα μετείχαν δύο δικαστικοί επιμελητές, τρεις συμβολαιογράφοι, δύο υπάλληλοι τραπεζών και... μπράβοι της νύχτας που είχαν αναλάβει την προστασία των πρωταγωνιστών, ενώ ελέγχονται και τηλεφωνικές συνομιλίες με τρεις αστυνομικούς.

Ο τζίρος του κυκλώματος πιθανόν ξεπερνά τα 2 δισ. ευρώ και η δράση του επεκτείνεται από το Κολωνάκι ως τη Μύκονο και τη Ζάκυνθο, ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον έδειχνε για ακίνητα στηνΚηφισιά. Μάλιστα, υπάρχουν μαρτυρικές καταθέσεις στις οποίες μνημονεύονται τα ονόματα δύο υποψηφίων βουλευτών και δύο δημάρχων που φέρεται να έχουν χρηματοδοτηθεί από το κύκλωμα προκειμένου να διευκολύνουν ιδιοκτήτες νυχτερινών κέντρων σε εκκρεμείς υποθέσεις τους. Τέλος, κύριο ρόλο στην υπόθεση φέρεται να έχουν υποψήφιοι βουλευτές και συνδικαλιστές με τακτική τηλεοπτική παρουσία, οι οποίοι σύμφωνα με καταθέσεις λειτουργούσαν ως «κράχτες» για την προσέλκυση πολιτών στο δίκτυο της απάτης.

Ο Εισαγγελές Εφετών, Ις. Ντογιάκος, αναμένεται να ρίξει φως στις διαδρομές που έκαναν τα χρήματα, σε πρόσωπα, αίροντας τραπεζικά και τηλεφωνικά απόρρητα υπόπτων.

Τέλος πηγές του Εφετείου, τονίζουν ότι η άσκηση ποινικών διώξεων θα καθυστερήσει αφού το υλικό που έχει συλλεχθεί προς έρευνα είναι τεράστιο και πρέπει να εκτιμηθεί. Ωστόσο υπάρχει και έντονος προβληματισμός για το ότι αυτή η ενδεχόμενη καθυστέρηση να επιτρέψει σε κάποιους να διαφύγουν στο εξωτερικό.