Translate this page

Καλώς ορίσατε στην "ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ"

Σας ευχόμαστε να έχετε μια ευχάριστη περιήγηση στο blog μας.
Τό Πρώτο Αδέσμευτο Καί Ανεξάρτητο Ελληνικό Blog Πού Διαβάζεται Σέ 151 Χώρες
Όλες η Ειδήσεις Σέ Μιά Σελίδα

Welcome to the "GATE OF INFORMATION"


We hope you enjoy browsing our blog.
The first non-alignment and independent Greek Blog read in 151 countries
All the news on a page


Εσύ έγινες fun της σελίδας μας στο Facebook;

Εσύ έγινες fun της σελίδας μας στο Facebook;
Εσύ έγινες fun της σελίδας μας στο Facebook;


powered by Agones.gr -


Related Posts with Thumbnails

Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΜΠΑΝΕΣ - ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ -

ΔΕ ΞΕΡΩ ΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΟ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΜΠΑΝΕΣ ΓΙΑΤΙ ΟΥΤΕ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΕΙΜΑΙ (ΕΥΤΥΧΩΣ) ΟΥΤΕ ΚΑΤΟΙΚΩ ΔΙΠΛΑ ΣΕ ΕΚΚΛΗΣΙΑ (ΠΑΛΙ ΚΑΛΑ). ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΩ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΟΙ...
 ΘΡΗΣΚΟΛΗΠΤΟΙ ΝΑ ΤΑΥΤΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ ΜΕ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ.
 ΕΙΝΑΙ ΔΥΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ. ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ. ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΤΑΥΤΙΖΕΤΑΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΜΕ ! ΤΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΒΟΛΗ!!!!!!!!!!!!!!!! ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΧΑΜΠΑΡΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΝΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΙΣΤΟΡΙΟΥΛΕΣ.

Αναγνώστης
------------------------------------------------------------
Στην Τουρκία υπολογίζονται στα 15.000.000 περίπου οι κρυπτοχριστιανοί και ανυσηχούν.

Στην Ελλάδα αυξάνονται επικίνδυνα οι παγκοσμιοποιητές, και οι υπνωτισμένοι και ανησυχούμε εμείς !
Ι.Π

Αναγνώστης
------------------------------------------------------------
Για ολους τους χριστιανους που ΔΕΝ τους ενοχλουν οι καμπανες. Αν μενεις ακριβως απεναντι απο εκλησια, αν βλεπεις τους "ιερεις" να ερχονται με αμαξια 40-50 χιλιαδω ευρω, να τα παρκαρουνε μπροστα στο γκαραζ σου, και οταν τους λες ευγενικα να το παρουν για να φυγεις απο το σπιτι σου, σου απαντουν οτι εχουν δουλεια(καθημερινες!) και οταν μπορεσουν θα ερθουν, να χτυπανε τις καμπανες σχεδον καθε μερα, ανυποπτες ωρες, χωρις να υπαρχει ανθρωπος στ! ην εκλησια και οταν τους λες αν μπορουν τις καθημερινες να χαμηλωνουν τα ηχεια(βλεπεις ο Κυριος απαιτει ηχεια, για να ακουγονται καλυτερα οι καμπανες) να σου απαντουν με υφος υπεροπτικο, "εδω ειναι εκλησια δεν θα μας πεις εσυ τι θα κανουμε"!! και οταν δουλευεις 50 ωρες την εβδομαδα, και ξερεις οτι καθε κυριακη θα ξυπνας στις 7 το πρωι, θες δεν θες, τοτε ελα πες μου για τις λειτουργιες απο το FB κτλ. Δυστιχως ο μισθος μου ειναι 750 ευρω, και δεν εχω την πολυτελεια να αλλαξω σπιτι, να εχω εξοχικη κατοικια για τα σκ μου, και ουτε εχω την οικονομικÎ! · δυνατοτιτα να βαλω "διπλα τζαμ! ια&quo t; Ενας ανθρωπος, που τον εκαναν χριστιανο, και απορει αν υπαρχει Θεος με αυτα που βλεπει καθε μερα να γινονται απεναντι απο το σπιτι του.
Μετα τιμης Π.Φ

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

---------------------------------------------------------
Η φύση της δουλειάς μου είναι τέτοια (..όπως και πολλών άλλων) που δουλεύω Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο, δηλαδή όχι όλες τις μέρες τις εβδομάδος..

Όταν έρχεται λοιπόν ο εργάτης του δήμου με το κομπρεσέρ έξω απο το παράθυρό μου στις 8η ώρα το πρωί της Δευτέρας ή της Τρίτης για να φτιάξει το πεζοδρόμιο και πετάγομαι απο τον ύπνο αλαφιασμένος, μήπως με ρωτάει αν ξεκουράζομαι;;;; ΟΧΙ!
Εγω εκεινες τις δυο μέρες ξεκουράζομαι,δεν θα πρεπε να το σεβαστει;
Άρα ο καθένας κάνει τη δουλειά του όπως τον βολεύει και όποτε τον βολεύει και δε ρωτάει κανέναν ποιές μέρες ξεκουράζεται την εβδομάδα για να μην τον ενοχλήσει... Έτσι και η Εκκλησία. Εκείνη τη μέρα είναι η δουλειά της αν το πάρουμε κι έτσι (που δεν είναι δουλειά ακριβώς, αλλα ο πολύς ο κόσμος έτσι το βλέπει δυστυχώς...)
Απλα αυτοί που διαμαρτύρονται είναι αυτοί που δεν αγαπούν την Εκκλησία. Το πρόβλημά τους είναι η Εκκλησία και τίποτε άλλο... Εάν πήγαινε πρωί - πρωί Κυριακή ο εργάτης για να τους φτιάξει το νερό και έκανε φασαρία, δε θα λέγανε τίποτε.. Έτσι είναι, ό,τι μας συμφέρει...


ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

----------------------------------------------------
Ο λόγος ύπαρξης των καμπάνων ήταν πολύ συγκεκριμένος: Να ενημερώνουν τον κόσμο (που τότε δεν είχαν ατομικά ρολόγια και ηλεκτρονικά ξυπνητήρια) ότι η λειτουργία έχει αρχίσει. Δυστυχώς, όπως πολλά ακόμη στον Χριστιανισμό έχουν καταντήσει ανούσια τυπολατρικά λατερυτικά χωρίς κατανόηση από τον κόσμο και χωρίς βαθύτερο νόημα. Η κάθε κυρία νομίζει ότι "θα πάει στον παράδεισο" μόνο και μόνο επειδή παραβρίσκεται στη Θεία Λειτουργία.

Δεν έχω αντίρηση με το χτύπημα των καμπάνων. Φτάνει όπως σε όλα τα πράγματα να γίνεται με το σωστό ΜΕΤΡΟ. Όταν οι καμπάνες δεν ήταν ηλεκτρονικές και ο διάκος κουραζόταν να τις χτυπάει, αυτό και μόνο δημιουργούσε το απαραίτητο μέτρο στην ένταση και διάρκεια λειτουργίας τους. Επίσης ο ανθρώπινος παράγοντας στον ρυθμό που παίζανε τις έκαναν όντως ευχάριστες και μελωδικές στο ανθρώπινο αυτί.
Αντίθετα, τα σημερινά εκτρώματα που οι διάφοροι ενοριακοί επιθυμούν να ονοματίζουν ως "καμπάνες" μόνο γλυκές στον ήχο δεν είναι, συμμετρικές στο ρυθμό τους με ψυχρή ακρίβια δολοφόνου, ο ήχος τους μόνο απαλός στο αυτί δεν είναι και η ένταση και διάρκειά τους είναι πέρα από το ανθρώπινο μέτρο.
Αντί λοιπόν οι διάφοροι ενορίτες να υπαερασπίζονται τόσο πολύ τα ηλεκτρονικά τους αμβλώματα, ας μπουν στον κόπο, αν όντως θέλουν να εντυπωσιάσουν το ποίμνιό τους, να λειτουργήσουν ΑΛΗΘΙΝΕΣ καμπάνες, που τις χτυπά άνθρωπος κι όχι κουρδιστήρι.
Αυτά τα λίγα, ευχαριστώ.


ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

--------------------------------------------------
Εγώ, ζω απέναντι από ένα τεράστιο καμπαναριό. Η Καμπάνα, επειδή είναι σε κατοικημένη περιοχή, δεν χτυπάει πολύ δυνατά. Είναι ρυθμισμένη τις πρωινές ώρες, να χτυπάει σιγά. Ξέρουμε ότι αν χτυπάει δυνατά, και επίμονα είναι γιατί κάτι σοβαρό γίνεται.

Επειδή έχω έναν αδερφό, 1 χρόνου, ξέρω πως νιώθει ο "Άυπνος Πατέρας" και καλά θα κάνετε, όταν τον κράζετε να μπείτε λίγο στην θέση του.
Είναι σαν να πάω εγώ έξω από το σπίτι του Παπά, όταν κοιμάται και να κοπανάω τα ντράμς, μου.
Αφού μπόρεσε το δικό μου καμπαναριό να το κάνει.. μπορούν και τα αλλά. Σεβασμός στον πολίτη.. σε αυτόν που δουλεύει νύχτα.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ