Translate this page

Καλώς ορίσατε στην "ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ"

Σας ευχόμαστε να έχετε μια ευχάριστη περιήγηση στο blog μας.
Τό Πρώτο Αδέσμευτο Καί Ανεξάρτητο Ελληνικό Blog Πού Διαβάζεται Σέ 151 Χώρες
Όλες η Ειδήσεις Σέ Μιά Σελίδα

Welcome to the "GATE OF INFORMATION"


We hope you enjoy browsing our blog.
The first non-alignment and independent Greek Blog read in 151 countries
All the news on a page

Εσύ έγινες fun της σελίδας μας στο Facebook;

Εσύ έγινες fun της σελίδας μας στο Facebook;
Εσύ έγινες fun της σελίδας μας στο Facebook;

powered by Agones.gr -
Related Posts with Thumbnails

Δευτέρα, 27 Σεπτεμβρίου 2010

Προβληματα με τα επιδοματα και τις δαπανες στη ΕΛ.ΑΣ.

Η μη πληρωμή των επιδομάτων (νυχτερινά κ.α) των αστυνομικών τον προηγούμενο μήνα έχει προκαλέσει μια αναταραχή στις...
 τάξεις των αστυνομικών που δεν έχει προηγούμενο. Το κράτος ουσιαστικά αδυνατεί να πληρώσει μέρος των δεδουλευμένων τους και έτσι οι περισσότεροι αστυνομικοί πηγαίνουν για νυχτερινή βάρδια με "βαριά καρδιά". Από την άλλη όπως καταγγέλλουν οι ίδιοι οι αστυνομικοί τα χρήματα δεν επαρκούν ούτε για τις επισκευές περιπολικών και μοτοσυκλετών! με αποτέλεσμα 100 από τις μοτοσυκλέτες της ομάδας ΔΙΑΣ,κ αλλα τοσα περιπολικα αυτοκινητα να βρίσκονται αραγμένα στην Αμυγδαλέζα ανεπισκεύαστα.

Ήδη οι συνδικαλιστές των αστυνομικών γίνονται δέκτες παραπόνων και δέχονται σωρεία αιτημάτων για κινητοποιήσεις που περιλαμβάνουν αποχή από την εργασία, λευκή απεργία και πορείες διαμαρτυρίας. Για να αντιληφθούμε καλύτερα την κατάσταση που επικρατεί ένας πρωτοδιόριστος αστυνομικός παίρνει βασικό μισθό 685 ευρώ με τα επιδόματα ο μισθός του φθάνει περίπου στα 900. Γίνεται εύκολα κατανοητό πως ένας άνθρωπος, που συνήθως εργάζεται μακριά από τον τόπο καταγωγής του είναι αδύνατο να ζήσει με σχεδόν 800 ευρώ (τα υπόλοιπα είναι τα νυχτερινά πο! υ δεν έλαβαν) και να πληρώσει ενοίκιο και όλες τις υπόλοιπες υποχρεώσεις του.

"Με τι κουράγιο να εκτελέσει την υπηρεσία του ένας αστυνομικός όταν ξέρει πως πιθανόν να μην πάρει τα χρήματα του στο τέλος του μήνα. Μιλάμε για 18 ευρώ για 8 ώρες νυχτερινής εργασίας κάτω από συνθήκες επικίνδυνες. Δεν υπάρχει κίνητρο", δηλωσε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας ομοσπονδίας αστυνομικών υπαλλήλων. Ας σημειωθεί πως οι αστυνομικοί έχουν ήδη υποστεί περικοπές στους μισθούς τους όπως όλοι οι υπόλοιποι δημόσιοι υπάλληλοι.

Το πρόβλημα έγκειται στο ότι ο υφυπουργός οικονομικών Φ. Σαχινίδης δεν έχει υπογράψει ακόμα το κονδύλι για τα επιδόματα των αστυνομικών. Από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη προσπαθούν να αντλήσουν ποσά από άλλους κωδικούς ωστόσο χρήματα δεν υπάρχουν από πουθενά.
Προβλήματα ομως υπαρχουν και στα μέσα των αστυνομικών. Εκτός από την ομάδα ΔΙΑΣ που πλέον υπολειτουργεί λόγω αδυναμίας να επισκευαστούν οι μοτοσυκλέτες σύμφωνα με τους αστυνομικούς προβλήματα υπάρχουν και στις επισκευές των περιπολικών αλλά και στην κατανάλωση βενζίνης. Σύμφωνα με τους αστυνομικούς: "Εκτός απο τις επισκευές που έχουν περιοριστεί στα απολύτως απαραίτητα γίνονται περικοπές και στην κατανάλωση καυσίμων με αποτέλεσμα να περιορίζονται οι περιπολίες".

Το γεγονός επιβεβαιώνουν συνεργαζόμενοι με την ΕΛ.ΑΣ ιδιοκτήτες συνεργείων αυτοκινήτων, οι οποίοι μιλουν για πτώση 30% στις επισκευές. Σύμφωνα με τα όσα λενε, τα αυτοκίνητα που έρχονται από την Αμυγδαλέζα έρχονται με μεγάλη καθυστέρηση και συνήθως ανταλακτικά όπως λάστιχα και φρένα δεν αλλάζονται πριν αυτό είναι απόλυτα επιβεβλημένο. Τις επόμενες ημέρες οι εκπρόσωποι των αστυνομικών θα συναντηθούν με το νέο υπουργό Προστασίας του Πολίτη Χ. Παπουτσή με την ελπίδα να βρεθεί κάποια λύση.


ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ