Translate this page

Καλώς ορίσατε στην "ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ"

Σας ευχόμαστε να έχετε μια ευχάριστη περιήγηση στο blog μας.
Τό Πρώτο Αδέσμευτο Καί Ανεξάρτητο Ελληνικό Blog Πού Διαβάζεται Σέ 151 Χώρες
Όλες η Ειδήσεις Σέ Μιά Σελίδα

Welcome to the "GATE OF INFORMATION"


We hope you enjoy browsing our blog.
The first non-alignment and independent Greek Blog read in 151 countries
All the news on a page


Εσύ έγινες fun της σελίδας μας στο Facebook;

Εσύ έγινες fun της σελίδας μας στο Facebook;
Εσύ έγινες fun της σελίδας μας στο Facebook;


powered by Agones.gr -


Related Posts with Thumbnails

Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2010

Στις κάλπες η Βενεζουέλα, μεγαλύτερη επιρροή διεκδικεί η αντιπολίτευση

Παρά τη δυσπιστία μερίδας ψηφοφόρων κυρίως για την κατάσταση των οικονομικών ενόψει των βουλευτικών εκλογών της...Κυριακής, ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες διατηρεί το προβάδισμα αλλά και την αισιοδοξία ότι θα επικρατήσει με ευκολία έναντι των αντιπάλων του.
Μετά από 12 χρόνια στην εξουσία και ένα ξενοκίνητο πραξικόπημα σε βάρος του το 2002, όπως έχει καταγγείλει ο ίδιος, οι δημοσκοπήσεις δείχνουν πλέον ότι η δημοφιλία του Τσάβες έχει περιοριστεί κάπως τα τελευταία δύο χρόνια.
Την ίδια ώρα, η οικονομική κρίση απασχολεί όλο και πιο σοβαρά τους ψηφοφόρους: ο πληθωρισμός παραμένει στα επίπεδα του 30% και η διαφθορά είναι διάχυτη.
Σε μία προσπάθεια προσέλκυσης των ψηφοφόρων (αν και η επιρροή του στις αγροτικές περιοχές και στις φτωχογειτονιές των πόλεων παραμένει μεγάλη) ο Τσάβες υποσχέθηκε πιστωτικές κάρτες με χαμηλό επιτόκιο και εισαγόμενες ηλεκτρικές συσκευές με έκπτωση.
Η αντιπολίτευση, από την πλευρά της, μίλησε για «κόλπο» και αντιτείνει ότι αυτό που «διακυβεύεται η δημοκρατία».
Επιδιώκει ακόμη να διευρύνει την επιρροή της στην Εθνοσυνέλευση που έχει 167 έδρες και ίσως να περιορίσει την κυβερνητική πλειοψηφία κάτω από τα δύο τρίτα των εδρών, για πρώτη φορά από την ανάδειξη του Τσάβες στην προεδρία. Αν το καταφέρει θα μπορεί να ελέγχει θεσμικά τις διευρυμένες εξουσίες του Τσάβες.
Φυσικά δεν τίθεται θέμα απώλειας της εξουσίας από τον Τσάβες, τόσο για τον ίδιο όσο και για τα συμμαχικά κόμματα που ελέγχουν τα νομοθετικά σώματα. Ωστόσο, το αποτέλεσμα της Κυριακής –όποιο και αν είναι– θα γίνει πρόκριμμα για τις προεδρικές εκλογές του 2012 και θα οδηγήσει την συμπολίτευση και την αντιπολίτευση σε αναπροσαρμογή της στρατηγικής τους, εκτιμούν αναλυτές.