Translate this page

Καλώς ορίσατε στην "ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ"

Σας ευχόμαστε να έχετε μια ευχάριστη περιήγηση στο blog μας.
Τό Πρώτο Αδέσμευτο Καί Ανεξάρτητο Ελληνικό Blog Πού Διαβάζεται Σέ 151 Χώρες
Όλες η Ειδήσεις Σέ Μιά Σελίδα

Welcome to the "GATE OF INFORMATION"


We hope you enjoy browsing our blog.
The first non-alignment and independent Greek Blog read in 151 countries
All the news on a page


Εσύ έγινες fun της σελίδας μας στο Facebook;

Εσύ έγινες fun της σελίδας μας στο Facebook;
Εσύ έγινες fun της σελίδας μας στο Facebook;


powered by Agones.gr -


Related Posts with Thumbnails

Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010

Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού: εκδηλώσεις σε ολόκληρη την Κρήτη

Η Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού γιορτάζεται σήμερα 27 Σεπτεμβρίου.Η είσοδος σε όλους τους αρχαιολογικούς χώρους, σε ιστορικούς τόπους, σε μεμονωμένα μνημεία και μουσεία θα είναι δωρεάν για όλο το κοινό.
Στόχος του εορτασμού αυτού είναι...
 η ανάδειξη της οικονομικής, κοινωνικής, πολιτιστικής και πολιτικής συμβολής του τουρισμού στην ευδαιμονία της διεθνούς κοινότητας.
Ο φετινός εορτασμός είναι αφιερωμένος στη Βιοποικιλότητα.

Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ηρακλείου, σε συνεργασία με το Δήμο Χερσονήσου, αλλά και την Ένωσης Ξενοδόχων Νομού Ηρακλείου, τον Πολιτιστικό, Φυσιολατρικό, Εκδρομικό Σύλλογο Αρχανών "Η Χαραυγή", τον Οργανισμό Πολιτισμού και Ανάπτυξης "Η Γκουβερνιώτισσα", το Λύκειο Ελληνίδων, το δίκτυο Αναπτυξιακών Εταιριών Νησιωτικής Ελλάδας, τον Όμιλο Φίλων Βουνού και Θάλασσας, το Σύλλογο Ξεναγών Κρήτης και Θήρας και το Σύνδεσμο Τουριστικών Πρακτόρων Κρήτης, διοργανώνει ένα πενταήμερο φεστιβάλ τουρισμού, το "Φεστιβάλ Χερσόνησος 2010". Οι εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί έχουν στόχο να αναδείξουν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής που μπορούν να προσφέρουν στον επισκέπτη θετικές εντυπώσεις και να ωφελήσουν τη σημαντική εικόνα της περιοχής μας σε ντόπιους και ξένους.

Στα Χανιά, η Νομαρχιακή Επιτροπή Τουριστικής Προβολής Χανίων, αποφάσισε φέτος να ορίσει το Ξυλόσκαλο, στην είσοδο του φαραγγιού της Σαμαριάς, ως κέντρο της φετινής εκδήλωσης, απευθυνόμενη στους επισκέπτες του Φαραγγιού της ημέρας εκείνης , διανέμοντας ένα ενημερωτικό φυλλάδιο που δημιουργήθηκε με κείμενα της Δ/νσης Δασών Χανίων και φωτογραφικό υλικό της ίδιας υπηρεσίας και άλλων φορέων και προσφέροντας ένα κέρασμα από φρέσκο χυμό πορτοκαλιού, προβάλλοντας έτσι και το συγκεκριμένο τοπικό προϊόν.Επίσης, σε όσους από τους επισκέπτες αναχωρούν την ημέρα εκείνη, τόσο από το αεροδρόμιο, όσο και από το λιμάνι της Σούδας, θα διανεμηθεί το ίδιο ενημερωτικό φυλλάδιο μαζί με ένα φιαλίδιο λαδιού ως δώρο-δείγμα των προϊόντων του νομού Χανίων.

Στο Ρέθυμνο, στα πλαίσια του διημέρου 27-28 Σεπτεμβρίου 2010 θα πραγματοποιηθούν πλήθος εκδηλώσεων.Μεταξύ άλλων πρόκειται να γίνουν τα εγκαίνια του πρώτου συστήματος πληροφόρησης επισκεπτών, στο χώρο της εισόδου της μαρίνας στο λιμάνι του Ρεθύμνου. Επίσης, το απόγευμα της πρώτης ημέρας θα δοθούν βραβεία σε άτομα που για χρόνια στηρίζουν τον τουρισμό του Ρεθύμνου, ενώ την επομένη θα πραγματοποιηθεί αναβίωση του Κρητικού παραδοσιακού γάμου και γλέντι στην πλατεία Μικρασιατών. Αξίζει να σημειωθεί πως κατά τη διάρκεια του διημέρου τα μουσεία, τα μοναστήρια και τα σπήλαια του Νομού θα είναι ανοιχτά για το κοινό και η είσοδος σε αυτά θα είναι ελεύθερη.

Στο νομό Λασιθίου, οι εκδηλώσεις έχουν αρχίσει από την περασμένη Παρασκευή, και ολοκληρώνονται σήμερα: την Παρασκευή 24/09 στην Κρίτσα, το Σάββατο 25/09 στον Άγιο Νικόλαο, στις 26/09 στην Ελούντα. Σήμερα, 27/09 στο Καλό Χωριό, θα πραγματοποιηθούν οι παρακάτω εκδηλώσεις:
09:30 Ζωγραφική στα βότσαλα στην παραλία του Αγίου Παντελεήμονα
Κέρασμα στις παραλίες και στο Κοινοτικό Γραφείο Πληροφοριών.
19:30 Κρητικό γλέντι στην πλατεία του Ίστρον – Βράβευση επαγγελματιών – Διαγωνισμός Κρητικής κουζίνας (παραδοσιακά και εποχιακά εδέσματα)με τη συμμετοχή των γυναικών του Καλού Χωριού και της Πρίνας.

Το μήνυμα του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού είναι: «Τουρισμός και Βιοποικιλότητα» βάση του οποίου αναδεικνύεται η ισορροπία ανάμεσα στην οικονομική ανάπτυξη - δράση και στο περιβάλλον. Ο τομέας του τουρισμού έχει ιδιαίτερη ανάγκη ένα προστατευμένο περιβάλλον, τη διαφορετικότητα του και την ποικιλία γιατί πάνω σε αυτά στηρίζεται , ουσιαστικά, η ανάπτυξη του σε όλες τις περιοχές. Το περιβάλλον στην περιοχή μας είναι σε πολύ καλή κατάσταση, όμως θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και να σχεδιάζουμε για το μέλλον. Θα πρέπει να προστατεύσουμε αυτό που έχουμε σήμερα, αν θέλουμε να εξελίσσεται θετικά και ο τουρισμός.