Translate this page

Καλώς ορίσατε στην "ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ"

Σας ευχόμαστε να έχετε μια ευχάριστη περιήγηση στο blog μας.
Τό Πρώτο Αδέσμευτο Καί Ανεξάρτητο Ελληνικό Blog Πού Διαβάζεται Σέ 151 Χώρες
Όλες η Ειδήσεις Σέ Μιά Σελίδα

Welcome to the "GATE OF INFORMATION"


We hope you enjoy browsing our blog.
The first non-alignment and independent Greek Blog read in 151 countries
All the news on a page


Εσύ έγινες fun της σελίδας μας στο Facebook;

Εσύ έγινες fun της σελίδας μας στο Facebook;
Εσύ έγινες fun της σελίδας μας στο Facebook;


powered by Agones.gr -


Related Posts with Thumbnails

Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

Μετέτρεψαν δεξιόχειρες σε αριστερόχειρες!

Μια νέα επιστημονική έρευνα, υπό τον Φλάβιο Ολιβέιρα του Τμήματος Ψυχολογίας και του Ινστιτούτου Νευροεπιστήμης του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια-Μπέρκλεϊ, διαπίστωσε ότι με τη χρήση μαγνητικών παλμών στον εγκέφαλο, είναι...
 δυνατό για σύντομο χρονικό διάστημα οι δεξιόχειρες να μετατραπούν σε αριστερόχειρες.
  Οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι αν μια συγκεκριμένη περιοχή του εγκεφάλου ενός δεξιόχειρα, στον αριστερό οπίσθιο βρεγματικό φλοιό, δεχτεί μαγνητικά ερεθίσματα, τότε είναι δυνατό να αλλάξει ο τρόπος που αποφασίζει ο εγκέφαλός του και να στείλει εντολή στο «κακό» αριστερό χέρι για να εκτελέσει μια πράξη, για παράδειγμα να πιάσει ένα φλιτζάνι καφέ.
  Οι ερευνητές έκαναν πειράματα με 33 δεξιόχειρες εθελοντές και συμπέραναν ότι ο μαγνητικός ερεθισμός της αριστερής πλευράς του εγκεφάλου οδηγούσε σε αύξηση της χρήσης του αριστερού χεριού. Το αριστερό ημισφαίριο του εγκεφάλου ελέγχει τις κινητικές ικανότητες της δεξιάς πλευράς του σώματος και αντιστρόφως.
  Οι μαγνητικοί παλμοί μεταβάλλουν την ηλεκτρική δραστηριότητα στα εγκεφαλικά κύτταρα. Αν και η νέα έρευνα περιορίστηκε στην χρήση των χεριών, θεωρητικά τα ευρήματά της σχετικά με την επίδραση των μαγνητικών ερεθισμάτων θα μπορούσαν να έχουν εφαρμογή και για άλλα είδη αποφάσεων, π.χ. αν κάποιος θα διαλέξει ένα μήλο ή ένα πορτοκάλι ή αν θα προτιμήσει μια ταινία σε σχέση με μια άλλη, όπως δήλωσε ο καθηγητής ψυχολογίας και νευροεπιστημών Ρίτσαρντ Αιβρι, ο οποίος ήταν συνυπεύθυνος για την μελέτη.