Translate this page

Καλώς ορίσατε στην "ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ"

Σας ευχόμαστε να έχετε μια ευχάριστη περιήγηση στο blog μας.
Τό Πρώτο Αδέσμευτο Καί Ανεξάρτητο Ελληνικό Blog Πού Διαβάζεται Σέ 151 Χώρες
Όλες η Ειδήσεις Σέ Μιά Σελίδα

Welcome to the "GATE OF INFORMATION"


We hope you enjoy browsing our blog.
The first non-alignment and independent Greek Blog read in 151 countries
All the news on a page


Εσύ έγινες fun της σελίδας μας στο Facebook;

Εσύ έγινες fun της σελίδας μας στο Facebook;
Εσύ έγινες fun της σελίδας μας στο Facebook;


powered by Agones.gr -


Related Posts with Thumbnails

Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2010

Μπλόκο φορτηγατζήδων στα λιμάνια

Συνεχίζεται το μπλόκο των ιδιοκτητών φορτηγών ΔΧ με τα κυριότερα προβλήματα το Σάββατο να εντοπίζονται στο λιμάνι της...
 Θεσσαλονίκης και της Καβάλας, όπου κρατούνται εγκλωβισμένα δεκάδες φορτηγά με προϊόντα. Χιλιάδες κοντέινερ παραμένουν εγκλωβισμένα και στο λιμάνι του Πειραιά.

Ένταση σημειώθηκε νωρίτερα στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, όπου ιδιοκτήτες φορτηγών εμποδίζουν συναδέλφους τους να απομακρυνθούν από το χώρο, μετά την αποβίβασή τους. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες του Mega, ιδιοκτήτες εταιρειών μεταφορών μετέβησαν στο σημείο προσπαθώντας να διαπραγματευτούν με τους μεταφορείς, οι οποίοι στάθηκαν αδιάλλακτοι. Ακινητοποιημένα φορτηγά παραμένουν στην πύλη 16 του λιμανιού, στον κόμβο της Λαχαναγοράς, στους σηματοδότες της Γέφυρας και στο Δερβένι.
Ένταση και στο λιμάνι της Καβάλας, όπου 12 φορτηγά μένουν εγκλωβισμένα λόγω του «μπλόκου» ομάδας απεργών. Τα φορτηγά μεταφέρουν προϊόντα μεγάλης αλυσίδας σούπερ μάρκετ. Σημειώθηκε ένταση κατά τη διάρκεια της οποίας συνελήφθησαν δύο άτομα.
Οκτώ χιλιάδες κοντέινερ που έχουν εκφορτωθεί από πλοία παραμένουν εγκλωβισμένα στα λιμάνια του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης. Ήδη στη βόρεια Ελλάδα, σημειώνονται ελλείψεις στα ράφια λόγω των κινητοποιήσεων.
Στον Πειραιά, σε επιφυλακή βρίσκονται δυνάμεις της αστυνομίας και του λιμενικού με το φόβο επανάληψης των επεισοδίων καθώς οι απεργοί διαμηνύουν ότι αν εντοπίσουν απεργοσπαστικές κινήσεις όπως λένε, θα παρέμβουν.
Παράλληλα, συνεχίζονται και οι καταγγελίες για προπηλακισμούς επαγγελματιών που θέλουν να εργαστούν από τους απεργούς ιδιοκτήτες φορτηγών ΔΧ. Οδηγοί φορτηγών κατήγγειλαν ότι δέχτηκαν επιθέσεις με πέτρες και με μολότοφ από συναδέλφους του, σε εθνικές οδούς της βόρειας Ελλάδας.
Στο μεταξύ σήμα κινδύνου πλέον εκπέμπουν οι φορείς της αγοράς, προειδοποιώντας για μεγάλες ζημιές που θα έχουν αντίκτυπο στην επιβίωσή τους και στη δυνατότητα να συντηρήσουν το προσωπικό τους.
Ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου Βασίλης Κορκίδης μίλησε για «ανυπολόγιστη ζημιά» ενώ η Πανελλήνια Ένωση Επιχειρήσεων Διαμεταφοράς έκανε έκκληση στην Πολιτεία για λύση στο αδιέξοδο και εκφράζει την αποφασιστικότητά της να λειτουργήσουν με κάθε τρόπο οι επιχειρήσεις από τη Δευτέρα.
Σε τηλεοπτικές της δηλώσεις η Γραμματέας των Διαμεταφορέων Φαίη Σωτηρίου δήλωσε ότι σήμερα ο κλάδος «αιμοραγεί οικτρά». «Είμαστε πάνω από 2.000 επιχειρήσεις και απασχολούμε πάνω από 30.000 εργαζόμενους. Αύριο δεν θα έχουμε να τους πληρώσουμε και δεν θα έχουμε χρήματα για να πληρώσουμε φόρους» δήλωσε.
Οι ιδιοκτήτες φορτηγών αποφάσισαν στη συνέλευση της Παρασκευής να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους, παρά τις γραπτές διαβεβαιώσεις Ρέππα, στα τρία βασικά αιτήματά τους, που αφορούν στο αναπτυξιακό, το συνταξιοδοτικό και το φορολογικό. Ο εκπρόσωπος τους έκανε λόγο για "αδιαλλαξία της κυβέρνησης", σημειώνοντας ότι υπάρχει εμπαιγμός εις βάρος τους από το υπουργείο.
Στο μεταξύ με απόφαση του υπουργείου αίρονται τα μέτρα περιορισμού κυκλοφορίας βυτιοφόρων φορτηγών οχημάτων Δημόσιας και Ιδιωτικής Χρήσης για τη μεταφορά υγρών καυσίμων, κατ’ εξαίρεση, από το μεσημέρι της Παρασκευής μέχρι και την Κυριακή, προκειμένου να μην διαταραχθεί η ομαλή λειτουργία της κοινωνικής και οικονομικής ζωής της χώρας.