Translate this page

Καλώς ορίσατε στην "ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ"

Σας ευχόμαστε να έχετε μια ευχάριστη περιήγηση στο blog μας.
Τό Πρώτο Αδέσμευτο Καί Ανεξάρτητο Ελληνικό Blog Πού Διαβάζεται Σέ 151 Χώρες
Όλες η Ειδήσεις Σέ Μιά Σελίδα

Welcome to the "GATE OF INFORMATION"


We hope you enjoy browsing our blog.
The first non-alignment and independent Greek Blog read in 151 countries
All the news on a page


Εσύ έγινες fun της σελίδας μας στο Facebook;

Εσύ έγινες fun της σελίδας μας στο Facebook;
Εσύ έγινες fun της σελίδας μας στο Facebook;


powered by Agones.gr -


Related Posts with Thumbnails

Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2010

Η Κίνα απαιτεί τη «συγγνώμη» του Τόκιο

Η Κίνα χαιρέτησε την επιστροφή του καπετάνιου ενός αλιευτικού που είχε συλληφθεί από την Ιαπωνία, απαιτώντας μια απολογία και αποζημίωση από το...


 Τόκιο και επαναλαμβάνοντας την αξίωσή της στα διαφιλονικούμενα ύδατα όπου συνελήφθη.
Είχε συλληφθεί κοντά σε μικρά νησιά στη Θάλασσα της Ανατολικής Κίνας, τα οποία διεκδικούν και οι δύο χώρες. Η κινεζική δήλωση ανέφερε πως η αξίωση της Κίνας στα νησιά είναι "αδιαμφισβήτητη".
"Αυτή ήταν μια ενέργεια που παραβίασε σοβαρά την κινεζική κυριαρχία και τα ανθρώπινα δικαιώματα ενός κινέζου πολίτη, και η κινεζική κυβέρνηση διαμαρτύρεται έντονα", ανέφερε δήλωση του υπουργείου Εξωτερικών που εκδόθηκε μετά την επιστροφή του καπετάνιου, Ζιαν Κιζιόνγκ, στην Κίνα έπειτα από την απελευθέρωσή του από τις αρχές της Ιαπωνίας.
"Είναι παράνομο και άκυρο για την Ιαπωνία να συλλαμβάνει και να ανακρίνει τον καπετάνιο του σκάφους και να λαμβάνει οποιαδήποτε νομικά μέτρα εναντίον του", ανέφερε η δήλωση, η οποία εκδόθηκε από το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Xinhua. "Η Ιαπωνία πρέπει να δώσει στην Κίνα μία απολογία και αποζημίωση για το περιστατικό αυτό", αναφέρεται στη δήλωση. Η Κίνα και η Ιαπωνία, οι οποίες έχουν εμπλακεί σε μία ναυτική διαμάχη, είναι σημαντικοί γείτονες με σημαντικές ευθύνες και πρέπει να συνεργαστούν η μία με την άλλη, δήλωσε ο πρωθυπουργός Ναότο Καν στους δημοσιογράφους.
Οι δύο πλευρές έχουν εγκλωβιστεί σε μία αυξανόμενη σε ένταση διαμάχη, λόγω της σύλληψης από την Ιαπωνία του καπετάνιου ενός κινεζικού αλιευτικού, το οποίο συγκρούστηκε νωρίτερα αυτόν το μήνα με ένα γιαπωνέζικο περιπολικό σκάφος κοντά σε νησιά που διεκδικούν και οι δύο χώρες.