Translate this page

Καλώς ορίσατε στην "ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ"

Σας ευχόμαστε να έχετε μια ευχάριστη περιήγηση στο blog μας.
Τό Πρώτο Αδέσμευτο Καί Ανεξάρτητο Ελληνικό Blog Πού Διαβάζεται Σέ 151 Χώρες
Όλες η Ειδήσεις Σέ Μιά Σελίδα

Welcome to the "GATE OF INFORMATION"


We hope you enjoy browsing our blog.
The first non-alignment and independent Greek Blog read in 151 countries
All the news on a page


Εσύ έγινες fun της σελίδας μας στο Facebook;

Εσύ έγινες fun της σελίδας μας στο Facebook;
Εσύ έγινες fun της σελίδας μας στο Facebook;


powered by Agones.gr -


Related Posts with Thumbnails

Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

«Μέχρι τη νίκη πάντοτε»

Ένας ποδοσφαιρικός αγώνας ελπίδας και νίκης διεξήχθη το απόγευμα της Δευτέρας, στο στάδιο Χανιών, που θύμισε σε όλους τον βαθιά λαϊκό χαρακτήρα τού αθλήματος και την κοινωνική προέκτασή του...

Η ομάδα «Hasta La Victoria Siempre» (σ.σ. σε ελεύθερη μετάφραση «Mέχρι τη νίκη πάντοτε») των Ρότσα, Κωφίδη, Σαργκάνη, Βασίλη Λέκκα (τραγουδιστής), Τάσου Κάκου (διεθνής διαιτητής) κ.α., αντιμετώπισε το «Φόρουμ μεταναστών Κρήτης», σε μία στάση στο ταξίδι της ανά την Ελλάδα. Το ρόστερ τού Φόρουμ λιγότερο γνωστό, αφού ουσιαστικά αποτελεί μία αυτοοργανωμένη ομάδα μεταναστών, μαζί με φοιτητές, εργαζόμενους και άνεργους.

Δεν γνωρίζω (αν και μπορώ να φανταστώ) την ανταπόκριση-προβολή που θα έχει η συγκεκριμένη προσπάθεια στον Τύπο, κυρίως τον αθλητικό. Αν στο παιχνίδι συμμετείχαν ηθοποιοί, τραγουδιστές και λοιποί που η ζωή, η προβολή και η όποια επιτυχία στην καριέρα τους βρίσκεται σε άμεση συνάρτηση με τα τηλεοπτικά μίντια, τα πράγματα θα ήταν σίγουρα διαφορετικά. Ειδικότερα αν είχαν μαζί τους τις «επώνυμες» φιλενάδες τους στις κερκίδες ή, πολύ περισσότερο, αν τους έδιναν σορτσάκια και φανέλες για να συμμετάσχουν.

Το μήνυμα από την Κρήτη, όμως, εστάλη, αφού η συγκεκριμένη αναμέτρηση δεν έγινε για να γεμίσει απλώς κάποιο φωτογραφικό αρχείο. «Για να μην αφήνουμε τους άλλους να παίζουν μπάλα στο δικό μας γήπεδο», ήταν το κεντρικό μήνυμα της εκδήλωσης (υπήρξε, επίσης, καλλιτεχνική έναρξη, ανοιχτή συζήτηση με θέμα το ποδόσφαιρο και την κοινωνία κ.α.), την οποία «αγκάλιασε» πλήθος κόσμου με την παρουσία του, αλλά και πολλοί φορείς τής πόλης (οι γιατροί τού κόσμου, η ΚΕΕΡΦΑ, εκπαιδευτικοί, φοιτητές, ο ξενώνας ανηλίκων προσφύγων Αφγανών Ανωγείων, όλα τα αθλητικά ραδιόφωνα της πόλης κ.α.).

Σε αυτόν τον αγώνα, άλλωστε, δεν κέρδισε το ποδόσφαιρο (σύμφωνα με το βαρετό δημοσιογραφικό κλισέ), αλλά ολόκληρη η κοινωνία. «ΜΑΖΙ, γιατί διαφορετικά είμαστε αδύναμοι, ευάλωτοι, κλεισμένοι στην ασφάλεια του εαυτού μας δεν αναγνωρίζουμε την αλήθεια του άλλου και αυτό μας κάνει μικρούς, λειψούς.

ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΝΙΚΗ, γιατί οι δυσκολίες είναι απλά για να ατσαλώνουν τη θέλησή μας, για να κερδίσουμε το αύριο που μας ανήκει. Δε θέλουμε ένα αύριο που θα είναι σαν το σήμερα. Στημένα παιχνίδια, εκμετάλλευση, καταπάτηση δικαιωμάτων», αναφέρει το σχετικό σημείωμα στην ιστοσελίδα τού Φόρουμ, για έναν ποδοσφαιρικό αγώνα αλληλεγγύης που έδειξε την κόκκινη κάρτα στον ρατσισμό. Περίπου, για να κλείσουμε με χιούμορ, όπως συμβαίνει στους αγώνες που διεξάγονται κάθε Σαββατοκύριακο στα γήπεδα της Σούπερ Λίγκας και όχι μόνο.