Translate this page

Καλώς ορίσατε στην "ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ"

Σας ευχόμαστε να έχετε μια ευχάριστη περιήγηση στο blog μας.
Τό Πρώτο Αδέσμευτο Καί Ανεξάρτητο Ελληνικό Blog Πού Διαβάζεται Σέ 151 Χώρες
Όλες η Ειδήσεις Σέ Μιά Σελίδα

Welcome to the "GATE OF INFORMATION"


We hope you enjoy browsing our blog.
The first non-alignment and independent Greek Blog read in 151 countries
All the news on a page


Εσύ έγινες fun της σελίδας μας στο Facebook;

Εσύ έγινες fun της σελίδας μας στο Facebook;
Εσύ έγινες fun της σελίδας μας στο Facebook;


powered by Agones.gr -


Related Posts with Thumbnails

Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010

Ψωμί με κεφίρ.

Γιά όσους έχουν αρτοπαρασκευαστή.
Μέγεθος καρβελιού περίπου 900 γρ.,
Υλικά:
Κεφίρ 350 γρ.,
Μαργαρίνη η...
 ελαιόλαδο 2 κουτ. σούπας,
Αλάτι 1 κουτ. γλυκού,
Ζάχαρη 1 κουτ. γλυκού,
Αλεύρι ολικής άλεσης 520 γρ. (μπορείτε αν θέλετε να αντικαταστήσετε ένα μέρος από το αλεύρι ολικής με καλαμποκάλευρο η άσπρο αλεύρι π.χ. 260γρ.+260γρ.=520γρ.),
Ξηρή μαγιά 1 κουτ. γλυκού.
Στο κατάλληλο πρόγραμμα και... καλή σας όρεξη!
Έλα όμως που δεν έχουν όλοι αρτοπαρασκευαστή.
Λοιπόν....
Σε μιά λεκάνη βάζουμε το αλεύρι και τη μαγιά (καλό είναι στο χέρι να βάζουμε παραπάνω μαγιά 2-3 κουτ.) και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια ρίχνουμε το κεφίρ το αλάτι τη ζάχαρη τη μαργαρίνη (η το ελαιόλαδο) και ανακατεύουμε με τα χέρια (τα έχουμε πλύνει πρώτα έτσι;) για να γίνει μιά ομοιόμορφη ζύμη. Σκεπάζουμε τη λεκάνη και αφήνουμε 1 ώρα να φουσκώσει το μείγμα. Ανακατεύουμε ξανά το μείγμα και το βάζουμε είτε σε μια μεγάλη φόρμα αντικολλητική (εάν δεν έχουμε λαδώνουμε μια οπιαδήποτε φόρμα) είτε το κάνουμε στρογγυλό καρβέλι σε ένα ταψί και το ψήνουμε περίπου για 1 ώρα σε προθερμασμένο φούρνο στούς 180-200 βαθμούς.