Translate this page

Καλώς ορίσατε στην "ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ"

Σας ευχόμαστε να έχετε μια ευχάριστη περιήγηση στο blog μας.
Τό Πρώτο Αδέσμευτο Καί Ανεξάρτητο Ελληνικό Blog Πού Διαβάζεται Σέ 151 Χώρες
Όλες η Ειδήσεις Σέ Μιά Σελίδα

Welcome to the "GATE OF INFORMATION"


We hope you enjoy browsing our blog.
The first non-alignment and independent Greek Blog read in 151 countries
All the news on a page


Εσύ έγινες fun της σελίδας μας στο Facebook;

Εσύ έγινες fun της σελίδας μας στο Facebook;
Εσύ έγινες fun της σελίδας μας στο Facebook;


powered by Agones.gr -


Related Posts with Thumbnails

Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2010

Ιράν: Ιός χτύπησε το βιομηχανικό σύστημα υπολογιστών

Το Ιράν επιβεβαίωσε πως το βιομηχανικό σύστημα υπολογιστών του έπεσε θύμα «κυβερνοτρομοκρατίας» και πως μεγάλος αριθμός υπολογιστών έχει μολυνθεί από...


 τον ιό λογισμικού Stuxnet.
Αξιωματούχος του υπουργείου Ορυχείων και Μετάλλων του Ιράν τόνισε στο πρακτορείο Mehr πως 30.000 υπολογιστές που ανήκουν στις μονάδες του υπουργείου έχουν μολυνθεί ήδη από τον ιό.
Όπως δήλωσε ο Μαχμούντ Αλβάιε το σύστημα ελέγχου της ιρανικής βιομηχανίας έχει κατασκευασθεί από τη Siemens και ο Stuxnet έχει σχεδιασθεί για να επιτίθεται σε τέτοια συστήματα και να μεταφέρει εμπιστευτικά στοιχεία στο εξωτερικό.
Πολλά υπουργεία έχουν συστήσει κοινό στρατηγείο αντιμετώπισης για να καταπολεμήσουν τον «κατασκοπευτικό ιό» και να αποφύγουν περαιτέρω ζημιές στα εμπιστευτικά βιομηχανικά τους δεδομένα και στην υποδομή της χώρας.
Νωρίτερα εντός της εβδομάδος υπήρχαν αναφορές πως ένας από τους στόχους του κακοπροαίρετου ιού ενδέχεται να ήταν ο πυρηνικός σταθμός στο Μπουσέχρ, στο νότιο Ιράν, ωστόσο δεν έχουν επιβεβαιωθεί.
Το πρακτορείο ISNA μεταδίδει πως η Ατομική Οργάνωση του Ιράν διοργάνωσε αυτήν την εβδομάδα σεμινάριο για τη βελτίωση της άμυνας των δεδομένων της οργάνωσης στον κυβερνοχώρο, ιδίως από τον Stuxnet και να «εξερευνήσει τρόπους για την αφαίρεσή του».