Translate this page

Καλώς ορίσατε στην "ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ"

Σας ευχόμαστε να έχετε μια ευχάριστη περιήγηση στο blog μας.
Τό Πρώτο Αδέσμευτο Καί Ανεξάρτητο Ελληνικό Blog Πού Διαβάζεται Σέ 151 Χώρες
Όλες η Ειδήσεις Σέ Μιά Σελίδα

Welcome to the "GATE OF INFORMATION"


We hope you enjoy browsing our blog.
The first non-alignment and independent Greek Blog read in 151 countries
All the news on a page


Εσύ έγινες fun της σελίδας μας στο Facebook;

Εσύ έγινες fun της σελίδας μας στο Facebook;
Εσύ έγινες fun της σελίδας μας στο Facebook;


powered by Agones.gr -


Related Posts with Thumbnails

Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

Συλλαλητήριο ΑΔΕΔΥ-ΓΣΕΕ αύριο στην Κλαυθμώνος

Με τη διοργάνωση συλλαλητηρίου στην πλατεία Κλαυθμώνος, αύριο το απόγευμα, η ΑΔΕΔΥ συμμετέχει στην Πανευρωπαϊκή Ημέρα Δράσης κατά της λιτότητας. Οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν πορεία και παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της ΕΕ στην οδό Βασ. Σοφίας...

Στο συλλαλητήριο συμμετέχει και η ΓΣΕΕ, ενώ στάσεις εργασίας θα γίνουν για αρκετές ώρες σε όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.
Συγκεκριμένα:
- Οι συρμοί του Μετρό, του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου (ΗΣΑΠ) και του τραμ θα μείνουν ακινητοποιημένοι από τις 12:00 έως τις 16:00.
- Τα μπλε λεωφορεία (ΕΘΕΛ) και τα τρόλεϊ δεν θα πραγματοποιούν δρομολόγια από τις 11:00 έως τις 16:00.
- Οι συρμοί του Προαστιακού Σιδηροδρόμου δεν θα κινηθούν από τις 12:00 έως τις 17:00.
- Πεντάωρη στάση εργασίας θα πραγματοποιηθεί και στον ΟΣΕ από τις 12:00 έως τις 17:00.


Διαδηλώσεις σε όλη την Ευρώπη
Περισσότεροι από 100.000 διαδηλωτές από 30 ευρωπαϊκές χώρες αναμένονται αύριο στις Βρυξέλλες στο πλαίσιο της πανευρωπαϊκής κινητοποίησης κατά της λιτότητας. Η διαδήλωση γίνεται την ίδια μέρα που η Κομισιόν παρουσιάζει τα σχέδιά της για επιβολή προστίμων στις δημοσιονομικά «απείθαρχες» χώρες, αλλά και στους υπουργούς Οικονομικών των «27» που συνεδριάζουν την Πέμπτη.
Με την ευρω-διαδήλωση στις Βρυξέλλες και τη γενική απεργία στην Ισπανία, τα συνδικάτα προσπαθούν να κινητοποιήσουν ολόκληρη την Ευρώπη κατά της λιτότητας που ακολούθησε την κρίση του δημοσιονομικού χρέους.
Ενορχηστρωτής αυτής της ημέρας δράσης είναι η Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία Συνδικάτων (ΕΣΣ). Θα πρόκειται για τη σημαντικότερη διαδήλωση αυτού του είδους από τον Δεκέμβριο 2001, όταν η ΕΣΣ είχε κινητοποιήσει 80.000 ανθρώπους στις Βρυξέλλες για να ζητήσουν «περισσότερο κοινωνική Ευρώπη».
Τα συνδικάτα ελπίζουν να στείλουν ένα μήνυμα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία παρουσιάζει τα σχέδιά της για την επιβολή προστίμου στις χώρες της Ευρωζώνης που δεν περιορίζουν με αρκετά ταχείς ρυθμούς το χρέος τους ή έχουν υπερβολικές δαπάνες, αλλά και στους υπουργούς Οικονομικών της ΕΕ που συναντώνται την Πέμπτη στις Βρυξέλλες.
Μετά την έναρξη της κρίσης του δημοσιονομικού χρέους, που έπληξε το ευρώ φέροντας στο φως τις δημοσιονομικές παρεκτροπές, στην αρχή της Ελλάδας και στη συνέχεια μιας σειράς άλλων χωρών, οι περισσότερες κυβερνήσεις ελπίζουν να εξυγιάνουν τα δημοσιονομικά τους με περιοριστικά μέτρα και μεταρρυθμίσεις, όπως στον τομέα των συντάξεων.
«Η λιτότητα είναι της μόδας. Είναι παρούσα παντού» λέει ο Τζον Μονκς, γενικός γραμματέας της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Συνδικάτων σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα στο Διαδίκτυο.
Σχεδόν όλες οι κυβερνήσεις εφαρμόζουν σημαντικές περικοπές στις δημοσιονομικές τους δαπάνες, σε μία στιγμή που η οικονομία βρίσκεται πολύ κοντά στην ύφεση και είναι βέβαιο ότι η οικονομία θα εισέλθει σε ύφεση εξαιτίας αυτών των πληγμάτων» προειδοποιεί.
Οι ανησυχίες είναι ιδιαιτέρως έντονες στην Ισπανία, όπου υπό την πίεση της ΕΕ και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, η κυβέρνηση μείωσε τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων, πάγωσε τις συντάξεις, έθεσε τέλος σε ορισμένα κοινωνικά επιδόματα και αναμόρφωσε την αγορά εργασίας. Για αυτό το λόγο, αύριο έχει κηρυχθεί απεργία σε ολόκληρη τη χώρα.
Η πρώτη συνδικαλιστική συνομοσπονδία της Πορτογαλίας (CGTP) προσκείμενη στο Κομμουνιστικό Κόμμα, διοργανώνει αύριο διαδηλώσεις στη Λισαβόνα και στο Πόρτο.
Τα δύο μεγαλύτερα συνδικάτα της Πολωνίας, η Αλληλεγγύη και το OPZZ, περιμένουν «πολλές χιλιάδες διαδηλωτές» αύριο μπροστά στην έδρα της κυβέρνησης. Διαδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν επίσης στην Ιρλανδία, την Ιταλία, τη Σερβία και τη Λετονία.
Σε όλες τις χώρες οι διεκδικήσεις είναι παρόμοιες: η υποστήριξη της ανάπτυξης, να μην πληρώσουν οι μισθωτοί τα σφάλματα του χρηματοπιστωτικού τομέα.
«Οι υπεύθυνοι για την κρίση, οι τράπεζες, οι χρηματιστηριακές αγορές και οι οίκοι αξιολόγησης, που έσπευσαν να καλέσουν σε βοήθεια τα κράτη και τους κρατικούς προϋπολογισμούς, θέλουν σήμερα να υποχρεώσουν τους εργαζόμενους να πληρώσουν το κόστος του χρέους που οι ίδιοι δημιούργησαν» κατήγγειλε ο Ζαν-Κλοντ Μαγί, γενικός γραμματέας του γαλλικού συνδικάτου Force Ouvriere.
«Θα συνεχίσουμε την εκστρατεία αυτή, θα αγωνισθούμε για την ανάπτυξη, θα αγωνισθούμε για τις θέσεις απασχόλησης, για να προστατεύσουμε την κοινωνική Ευρώπη» δηλώνει ο Τζον Μονκς της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Συνδικάτων .
Στη Γαλλία νέες συγκεντρώσεις διοργανώνονται το Σάββατο σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος.