Translate this page

Καλώς ορίσατε στην "ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ"

Σας ευχόμαστε να έχετε μια ευχάριστη περιήγηση στο blog μας.
Τό Πρώτο Αδέσμευτο Καί Ανεξάρτητο Ελληνικό Blog Πού Διαβάζεται Σέ 151 Χώρες
Όλες η Ειδήσεις Σέ Μιά Σελίδα

Welcome to the "GATE OF INFORMATION"


We hope you enjoy browsing our blog.
The first non-alignment and independent Greek Blog read in 151 countries
All the news on a page


Εσύ έγινες fun της σελίδας μας στο Facebook;

Εσύ έγινες fun της σελίδας μας στο Facebook;
Εσύ έγινες fun της σελίδας μας στο Facebook;


powered by Agones.gr -


Related Posts with Thumbnails

Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2010

Αϊτή: 5 θύματα από πλημμύρες στους καταυλισμούς

Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και δεκάδες τραυματίστηκαν χθες Παρασκευή σε στρατόπεδα όπου διαμένουν πληγέντες του σεισμού του Ιανουαρίου στην Αϊτή --όταν εκατοντάδες χιλιάδες...
 σπίτια καταστράφηκαν και 1,3 εκατ. άνθρωποι έμειναν άστεγοι--, καθώς πλημμύρες σάρωσαν την πρωτεύουσα Πορτ-ο-Πρενς, ανακοίνωσαν οι αρχές.
"Έχουμε καταγράψει τουλάχιστον πέντε θανάτους, εκ των οποίων δύο κοριτσιών και μιας γηραιάς κυρίας 93 ετών, στα στρατόπεδα. . . χιλιάδες σκηνές διαλύθηκαν, με αποτέλεσμα σε ορισμένες περιπτώσεις να σκοτωθούν όσοι στεγάζονταν σ' αυτές", δήλωσε η Νάντια Λοσάρντ, αξιωματούχος της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας της Αϊτής.
Οι ισχυρές βροχές και οι βίαιοι άνεμοι απέσπασαν στέγες σπιτιών, ξερίζωσαν δέντρα και πυλώνες ηλεκτροδότησης σε αρκετές συνοικίες του Πορτ-ο-Πρενς, που έχουν πληγεί από χείμαρρους νερού που σχηματίστηκαν στην πρωτεύουσα μέσα σε μερικές ώρες.
"Χιλιάδες σκηνές έχουν καταστραφεί ή έχουν υποστεί ζημιές ή απλά παρασύρθηκαν από τον αέρα. Έχουμε αρχίσει να εκκενώνουμε πολίτες που μεταφέρουμε σε σχολικά κτίρια και άλλα καταφύγια. Ο κόσμος έχει ανάγκη από κουβέρτες και ρούχα", είπε η Λοσάρντ.
Από πλημμύρες έχουν πληγεί εκτός της πρωτεύουσας και πόλεις στην επαρχία, γεγονός που εγείρει φόβους για βαρύτερο απολογισμό θυμάτων.
Στο Πορτ-ο-Πρενς οι ισχυρές ριπές του ανέμου προκάλεσαν καταστροφές στην περιοχή κοντά στο προεδρικό μέγαρο. Δεκάδες τραυματίες δέχονται τις φροντίδες μελών διεθνών οργανισμών και ΜΚΟ, ή μεταφέρονται σε νοσοκομεία εκστρατείας, δήλωσε ξένος γιατρός, που αρνήθηκε να δώσει απολογισμό των θυμάτων.
Η Λοσάρντ είπε ότι οι αρχές "συνθέτουν" ακόμα τα στοιχεία και θα ανακοινώσουν επίσημα απολογισμό των θυμάτων τις επόμενες ημέρες.
Οι βροχές έχουν σταματήσει στο Πορτ-ο-Πρενς, όμως ενδέχεται να ξαναρχίσουν τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με στελέχη της μετεωρολογικής υπηρεσίας.