Translate this page

Καλώς ορίσατε στην "ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ"

Σας ευχόμαστε να έχετε μια ευχάριστη περιήγηση στο blog μας.
Τό Πρώτο Αδέσμευτο Καί Ανεξάρτητο Ελληνικό Blog Πού Διαβάζεται Σέ 151 Χώρες
Όλες η Ειδήσεις Σέ Μιά Σελίδα

Welcome to the "GATE OF INFORMATION"


We hope you enjoy browsing our blog.
The first non-alignment and independent Greek Blog read in 151 countries
All the news on a page


Εσύ έγινες fun της σελίδας μας στο Facebook;

Εσύ έγινες fun της σελίδας μας στο Facebook;
Εσύ έγινες fun της σελίδας μας στο Facebook;


powered by Agones.gr -


Related Posts with Thumbnails

Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2010

Επί 24 χρόνια η ίδια εικόνα – Βενετία για άλλη μία φορά το Κέντρο των Αχαρνών

Για άλλη μία φορά η πόλη των Αχαρνών μετατράπηκε σε Βενετία, με τους κατοίκους να… κολυμπούν στα «κανάλια» που δημιουργήθηκαν σε χρόνο dt, τα αμάξια να έχουν μετατραπεί σε… κανό και φυσικά οι καταστηματάρχες να...
 βρίσκονται στις εισόδους των μαγαζιών τους με τις σκούπες ανά χείρας και τα τσουβάλια με άμμο «πρώτη μούρη» στις βιτρίνες! Μία εικόνα που συναντάμε πολύ συχνά, τόσο που πλέον οι κάτοικοι των Αχαρνών και κυρίως του Κέντρου δεν έχουν καμία διάθεση να ταξιδέψουν ως την μακρινή Ιταλία για να απολαύσουν το φαινόμενο των καναλιών με τις γόνδολες και τα σπίτια μέσα στο νερό.

Οι κάτοικοι του Κέντρου «απολαμβάνουν» αυτή την έξτρα δωρεάν προσφορά που τους παρέχει κυρίως η ΕΥΔΑΠ η οποία πολύ απλά δεν μπαίνει στον κόπο να καθαρίσει τα δεκάδες φρεάτια, ώστε να μην δημιουργούνται οι χείμαρροι που συναντήσαμε και σήμερα το πρωί, γιατί σκέφτεται μόνο τους πολίτες! Σκέφτεται, δηλαδή, πως με τον μη καθαρισμό των φρεατίων θα δημιουργηθούν κανάλια σαν κι αυτά της Βενετίας και οι κάτοικοι θα «ξεφύγουν» λίγο από την ρουτίνα της καθημερινότητας τους και δίχως το κόστος των αεροπορικών εισιτηρίων και των ξενοδοχείων!

Ειλικρινά μετά από αυτό το… παραλήρημα είναι ώρα να ξανακαταδικάσουμε την ανευθυνότητα των… υπευθύνων που για άλλη μία φορά κατάφεραν να κάνουν το Κέντρο των Αχαρνών, αυτού του ιστορικού Δήμου, να μοιάζει με πόλη τουλάχιστον τριτοκοσμική, με πρωταγωνιστές τα λασπόνερα, τα σκουπίδια που τα παρασέρνουν τα «ποτάμια» και τα σταματημένα στην μέση του δρόμου αυτοκίνητα, λόγο βλάβης από τον τεράστιο όγκο των υδάτων. Αυτή την εικόνα αντικρίζω τα τελευταία 24χρόνια, αυτή την εικόνα μου προσφέρετε από την ημέρα που γεννήθηκα, δίχως ούτε μία αλλαγή των σκηνών.

Εδώ και 24 χρόνια οι οδοί Θ. Παγκάλου, Σαλαμίνος, Πάρνηθος, Αγ. Τριάδος, Δεκελείας και Ηρώων Πολυτεχνείου είναι όπως όλα δείχνουν οι πιο εγκαταλελειμμένοι δρόμοι των Αχαρνών. Δεν εξηγείται διαφορετικά το γεγονός ότι η κατάσταση δεν έχει αλλάξει μετά από τόσες δεκαετίες, μετά από τόσες Διοικήσεις της ΕΥΔΑΠ και τόσες Δημοτικές Αρχές.